Rodžer Federer najavio OPROŠTAJ?! Učešće na US openu pod velikim znakom pitanja, a onda je šokirao sve!


Foto: Neil Hall / EPA;

Jedan od najboljih tenisera svih vremena, Rodžer Federer, u poslednje vreme je retko na terenu i ne uspeva da uhvati ritam i zaigra u kontinuitetu, pre svega zbog povreda, koje ga sprečavaju u tome.

Švajcarac je, deluje, izgubio korak za najvećim rivalima, Novakom Đokovićem i Rafaelom Nadalom, a nakon povlačenja posle tri meča na Rolan Garosu, eliminacije u četvrtfinalu Vimbldona, otišao je na odmor, a nije se pojavio ni na Olimpijskim igrama.

Federer je preskočo i turnir u Torontu, neće igrati ni u Sinsinatiju, međutim, sada se dovodi u pitanje i njegovo učešće na US openu.

Rodžer FedererFoto: AELTC / David Gray / POOL / EPA;

Rodžer Federer

– Bio sam na odmoru, već duže vreme ništa nisam radio zbog kolena. Morao sam da pustim da sve prođe nakon Vimbldona… Ove nedelje ću se sastati sa timom i doktorima i videćemo šta dalje. U ovom trenutku, sve je još neizvesno, rekao je Federer za švajcarski „Blik“.

S obzirom na to da grend slem u SAD počinje 30. avgusta, a Federer nije trenirao u međuvremenu, šanse da će biti na spisku učesnika, nisu velike.

– Teško je, pre mi je bilo lakše. Pitanja su bila jasna: Koji mi je renking, gde je sledeći turnir… danas je drugačije. Pitam se, kada ću se vratiti na teren, šta sada mogu da postignem, koji su mi ciljevi, kako ću sa porodicom, šta kaže moj tim… drugačije je sve nego pre 10 godina.

Pritisak na Švajcarca je sve veći.

– Sada je kao u boksu. Imam sve manje borbi. Fokus na jednom meču je daleko veći. Morao sam to da ponovo naučim.

Federer je dugo uspešno izbegavao pitanje o penziji, čak je isticao da o istoj i ne razmišlja, ali kako je nedavno napunio 40 godina, taj trenutak više ne deluje tako daleko.

– Želim da idem na NBA, NHL i NFL finala. Želim u Tokio. Želim da posetim najlepše parkove sveta sa mojom porodicom. Hoću da naučim da sviram saksofon, da skijam, da idem na snoubording… Da, hoću i da ronim! Definitivno se približila penzija, zaključio je Federer.

Video: Rodžer Federer pogodio dečaka lopticom

Orginalni članak

Možda vas zanima

Komentariši