Rubio se trudio, ali Amere nije „ubio“ – 38 poena za lični rekord, ali je Durent imao spreman odgovor

Španija je preznojila Sjedinje Američke države u četvrtfinalu Olimpijskih igara, protivnička odbrana nije imala rešenje za neverovatnog Rikija Rubija, koji je nemilosrdno zatrpavao koš i postavio lični rekord na OI sa 38 postigutih poena, ali to ipak nije bilo dovoljno za plasman u polufinale – 95:81.

Za izostanak iznenađenja najzaslužniji je bio Kevin Durent, koji je postigao 29 poena, ali je značajan doprinos dala još nekolicina igrača sa dvocifrenim učinkom. Tejtum je završio meč sa 13 poena, Holidej je ubacio 12, Lilard 11, a Lavin 10.

Selekciju Španije je koštalo to što Rubio nije imao adekvatnu podršku, pa prvi put od 2004. godine neće sa Igara odneti odličje. Biće ovo potpuno tužan dan za špansku košarku, jer se od državnog tima oprostio Pau Gasol, kojem je ovo bila prva utakmica od 205, na koj se nije upisao u strelce.

Rubio je rešetao iz svih pozicija. Za dva poena je gađao 9/13, a za tri 4/7. Prikupio je i četiri skoka i dve asistencije. Prvi naredni po efikasnosti je bio Serhio Rodrigez sa 16 poena, ali je Rubio uvek preuzimao odgovornost onda kada se lomio meč. Dvocifreni broj poena imao je i Vili Ernangomez (10), ali ej u Skariolovom timu bilo previše asova koji su utakmicu završili sa „nulom“.

Pau Gasol je na terenu proveo osam minuta bez poena, a njegov brat Mark deset. Defanzivac Aleks Albrines gotovo da nije učestovao u napadima, a na terenu je bio 29 minuta, a poražavajući je i učinak Rudija Fernandeza. On je na terenu bio 25 minuta i šutnuo četiri trojke – bez pogotka. Sa druge strane, Durent je pogađao 6/10 za dva i 4/7 za tri, uz četiri asistencije.

Jedini period meča u kojem je Španija bila dominantan faktor na terenu bio je početak druge četvrtine. Crvena furija ne samo da je preuzela vođstvo, već je u jednom trenutku stigla i do ogromnih deset pona prednosti (39:29). Ipak, sastav Grega Popoviča je do poluvremena napravio seriju 14:4 i najavio preokret u drugom poluvremenu. Tako je i bilo, već u trećoj deonici je bilo +16 (65:49), a onda je rutisnki uspela da sačuva tu zalihu.

Amerikanci u polufinalu igraju sa boljim iz meča Australija – Argentina, dok sa druge strane Slovenci čekaju pobednika okršaja Italije i Francuske.

ČETVRTFINALE:

Slovenija – Nemačka 94:70

Španija – SAD 81:95

10.20: (3,50) Italija (16,0) Francuska (1,35)

14.00: (1,30) Australija (16,0) Argentina (3,90)

Source link

Možda vas zanima

Komentariši