Sakari udara kao maljem, Nina Stojanović to nije izdržala

Nažalost, ovde je kraj puta za Ninu Stojanović. Srpska teniserka nije uspela da se izbori sa snažnim udarcima Marije Sakari iz Grčke i poražena je u dva seta u drugom kolu Olimpijskih igara – 2:0 (6:1, 6:2).

Grkinja je ušla u meč vrlo motivisana, udarala je lopticu u penjanju, prosto je pritiskala reket Stojanovićeve koja nije uspela da nađe pravi odgovor.

Tek u ponekom poenu je Nina uspevala da pokaže talenat koji nesumnjivo poseduje, bilo je to nekoliko dobrih poena, sjajnih skraćenih lopti, ali… Nedovoljno. Danas je naišla na značajno boljeg protivnika o čemu svedoči i rezultat.

Nije dobro Stojanovićeva ušla u meč, dopustila je protivnici da se razmahne i da udara kako može, a to protiv Sakari nikako ne daje dobar rezultat.

Važan momenat bio je u četvrtom gemu kada je Grkinja stigla do brejka. To kao da je malo poljuljalo samopouzdanje srpskoj teniserki. A kod njene protivnice dogodio se upravo suprotan efekat. Sve se to prelilo i u nastavku, pa je Stojanovićeva izgubila ponovo svoj servis, a na taj način je bilo jasno da naša teniserka više nema čemu da se nada u prvom setu – 6:1.

Posle takvog prvog seta, nije bilo realno da Stojanovićeva preokrene. Posebno kada je već u prvom servis gemu dopustila brejk. Posle toga je Sakari nastavila da niže gemove, zatim da napravi još jedan brejk pred kraj meča i tu više nije bilo nikakve dileme ko će proći u osminu finala.

Tako je Srbija ostala bez predstavnika u ženskoj konkurenciji u tenisu.

Dodajmo da je meč završila i Naomi Osaka koja je bila bolja od Viktorije Golubić sa 2:0 (6:3, 6:2).

Orginalni članak

Možda vas zanima

Komentariši