Spremni za Mundijal: Srbija pronašla način da zaustavi moćni Brazil


Juče je bilo gusto, pružen je dostojan otpor moćnom protivniku i zabeležen minimalan poraz (3:4), a večeras je bilo još bolje i pre svega tvrđe, pa je isti taj moćni rival zaustavljen. Futsal reprezentacija Srbije u drugoj prijateljskoj proveri u Poljskoj remizirala je sa Brazilom, i tako još jednom svima jasno stavila do znjanja da je u potpunosti spremna za izazove na predstojećem Svetskom prvenstvu u Litvaniji – 1:1 (0:1).

Orlovi su danas odigrali taktički gotovo perfektnu utakmicu. Bili su izuzetno odgovorni u polju, izuzetno su pokrivali linije i na kraju uspeli da se izdignu, iako je protivnik poveo još u šestom minutu preko Gulartea. Srpski reprezentativci su bili strpljivi, sačekali su svoju šansu, a onda izjednačili preko Strahinje Petrova u 32. minutu.

Svetsko prvenstvo u Litvaniji kreće već 12. septembra i traje do 3. oktobra, a Srbija je u izuzetno teškoj grupi sa Iranom (14. septembra), Argentinom (17. septembra) i SAD (20. septembra). Dve selekcije iz grupe izboriće plasman u narednu rundu, kao i četiri najbolje trećeplasirane iz svih grupa. Ukoliko se izbori plasman u nokaut fazu, Orlovi će biti na terenu ponovo 22. septembra, kada kreće osmina finala.

SRBIJA – BRAZIL 1:1 (0:1)

STRELCI: 0:1 Gularte 6, 1:1 Petrov 32.

Dvorana: Torun

Sudija: Dominik Čipinski

SRBIJA: Momčilović, Ramić, Tomić, Lazervić, Rajčević. Vulić, Aleksić, Kocić, Milosavljević, Popović, Pršić, Petrov, Rakić, Stojković, Josimović.

BRAZIL: M. Roha, Zufo, Gularte, Bastezini, H. Arauho. Mendeš, Dorn, O. Arauho, Dijas, Santos, Silva, N. Roha, Kosta, De Souza, Lopez, Abreu.

Izvorni članak

Možda vas zanima

Komentariši