Srbija sa Novakom napada Dejvis kup

Srbija će trofej u Dejvis kupu napasti predvođena najboljim teniserom na planeti Novakom Đokivićem. To je u razgovoru za Blic oktrio Filip Krajinović, koji je poručio da postoji dogovor između igrača da probaju da povrate „salataru“ osvojenu 2010. godine.

Dejvis kup se ove godine igra između 25. novembra i 5. decembra u specifičnom sistemu. Prvo će biti odigrana grupna faza u tri različite zemlje, a potom završnica u Madridu. Srbija će igrati u Austriji, gde će joj pored domaćina protivnik biti i Nemačka.

Želeo bih da tri turnira koje ću igrati iskoristim da što više dignem formu pred Dejvis kup na koji ćemo mi putovati u najjačem sastavu jer želimo da probamo da osvojimo ‘salataru’ baš kao i 2010. Hoću da budem u najboljoj formi pred taj turnir, najpre u Insbruku, a onda i u Madridu u polufinalu i finalu. Putujemo na čelu sa Novakom, i sigurno je da ne idemo tamo da gubimo. Dogovorili smo se da igramo svi i da probamo da osvojimo pehar“, rekao je Filip Krajinović za Blic.

Selektoru Viktoru Troickom će se na raspolaganje staviti Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Laslo Đere, Miomir Kecmanović, Nikola Milojević, Danilo Petrović, Peđa Krstin, Miljan Zekić i dubl igrač Nikola Ćaćić, a spisak će na kraju biti skraćen na pet imena. Srbija će se pre takmičenja odraditi mini pripreme u Beogradu, a potom sledi odlazak u Austriju, gde će se vaditi viza za polufinale u Madridu.

Orginalni članak

Možda vas zanima

Komentariši