„Tako se ne ponaša zvezda koju gleda ceo svet“


Trener francuskog tenisera Feliksa Ožea Akujasima, Federik Fotang, podsetio je na jedan momenat koji se desio na Olimpijskim igrama u Tokiju, a koji je na njega ostavio negativan utisak.

Naime, on se prisetio detalja iz duela za bronzanu medalju, između Novaka Đokovića i Pabla Karenje Buste, u kojem je španski teniser na kraju trijumfovao sa 2:1 u setovima, a u kome su svetskom broju jedan, u jednom trenutku popustili živci.

Đoković je usled nervoze, u jednom trenutku bacio reket, a francuski trener je ovakav njegov postupak ocenio kao nedopustiv.

Đokovič nakon meča za tbronzu na OI u TokijuFoto: Rungroj Yongrit / EPA;

Đokovič nakon meča za tbronzu na OI u Tokiju

– Đokovićevo bacanje reketa na Olimpijskim igrama je neprihvatljivo. On je zvezda koju gleda ceo svet, trebalo bi da bude primer drugima – izjavio je Fontang.

Pomenuti detalj desio se nakon što je Pablo Karenja Busta dobio treći set i osvojio bronzanu medalju, dok je Novak kasnije zbog povrede bio prinuđen da preda meč za bronzu u dubl konkurenciji, u kojem je trebao da nastupi u paru sa Ninom Stojanović.

Fontang je bivši teniser koji je tokom karijere osvojio samo jedan turnir, i to ATP u Palermu. Najbolji plasman u karijero mu je bilo 59. mesto na svetskoj rang listi.

VIDEO: Novak Đoković nakon osvajanja 31. grend slem titule: „Godine su samo broj“


[ad_2]
Orginalni članak

Možda vas zanima

Komentariši