TAKVI SU (NEKI) BRAZILCI: Došao na potpis u Arsenal pa pobegao kući – „Imao bih novac, ali bi mi život bio UŽASAN!“Južnoameričkim fudbalerima, a pogotovo Brazilcima, ponekad je teško ugoditi a kad nisu srećni, to se itekako odrazi na njihove nastupe. Mnogi veliki talenti su zato igrali vrhunski fudbal samo u domovini, a Markos je jedan od njih


Londonski Arsenal je za vreme Arsena Vengera dovodio zaista sjajna fudbalska imena. Doduše, tako se nije činilo isprva, ali su se pod palicom čuvenog Francuza razvijali u igrače vrhunske klase.

Zauvek će navijači “Tobdžija” pamtiti Tjerija Anrija, Robera Piresa, Fredija Ljungberga i sl., ali bilo je i igrača koji nisu želeli da dođu u tada jedan od najboljih timova Evrope.

7BCD6542 0388 4A91 B282 703F4F9D7073

foto: Profimedia

Zlatan Ibrahimović i Kristijano Ronaldo samo su neka od imena koja su odbila Arsenal, a blizu dolaska bio je i poznati brazilski golman Markos.

Nakon Svetskog prvenstva 2002. godine Palmeiras je odlučio da unovči Markosa i sve je bilo spremno za transfer u London.

Međutim, legendarni golman se predomislio i odlučio je da se vrati kući.

– Palmeiras je hteo da me proda Arsenalu i čak sam otišao u London. Pričali su kako nisam prošao lekarske preglede, ali to nije istina – otkiro je Markos u jednom podkastu.

– Odleteo sam tamo, ali sam osetio da ne bih bio srećan. Imao bih novac, ali bi mi život bio užasan. Bio sam srećan u Palmeirasu – objasnio je Markos.

Golman je tako čitavu karijeru proveo u redovima “Zelenih”, od 1992. do 2011.

Navijači Arsenala nisu mnogo zažalili jer je 2003. u klub stigao Jens Leman i već u prvoj sezoni sa crveno-belima osvojio Premijer ligu bez ijednog poraza u 38 utakmica – podvig “Nepobedivih” još nije ponovljen.

Izvor: Espreso

Izvorni članak

Možda vas zanima

Komentariši