TENISERKE PREKO FRANKFURTA DO TOKIJA: „Devojke su spremne da se bore i dobro predstave Srbiju“!Nina Stojanović i Ivana Jorović nastupaće u pojedinačnoj konkurenciji, dok će Aleksandra Krunić zajedno sa Ninom Stojanović nastupati u dublu.


Ženska teniska reprezentacija Srbije otputovala je jutros u Japan, letom prekom Frankfurta, gde ih očekuje nastup na Olimpijskim igrama.

Ženski teniski tim Srbije čine Ivana Jorović, Aleksandra Krunić i Nina Stojanović, a predvodi ih selektor Dušan Vemić.

One će se u Tokiju pridružiti selektoru muške teniske reprezentacije Viktoru Troickom i Miomiru Kecmanoviću, koji su u glavni grad Japana doputovali juče.

Naknadno će im se pridružiti i Novak Đoković, navodi se u saopštenju Olimpijskog komiteta Srbije.

Nina Stojanović i Ivana Jorović nastupaće u pojedinačnoj konkurenciji, dok će Aleksandra Krunić zajedno sa Ninom Stojanović nastupati u dublu.

Na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu pred poletanje Ivana Jorović je istakla da je ponosna što je deo Olimpijskog tima Srbije.

– Ja na put volim da idem sa visokim ciljevima, tako da u dogovoru sa svojim timom zacrtali smo ciljeve. Nadam se najboljim rezultatima – rekla je Jorović.

59FC4FE3 0BC7 44C4 B239 ECED700B150C

foto: Olimpijski komitet Srbije

Nina Stojanović, koja takodje putuje na svoje prve Olimpijske igre, rekla je da je učešće na Igrama san svakog sportiste i da će dati sve od sebe da što bolje predstavi Srbiju.

– Igraću singl i dubl sa Aleksandrom Krunić, a najverovatnije i miks dubl sa Novakom Djokovićem. To bi mi značilo puno i naučila bih dosta od njega, ako budemo imali priliku da igramo zajedno. I nadam se da ću uspeti da donesem bar jednu medalju – rekla je Stojanović.

EEFFED96 978C 4EEC 9B5E CA1DFB854AA5

foto: Olimpijski komitet Srbije

Posle Olimpijskih Igara u Rio de Žaneiru 2016. godine, Aleksandra Krunić putuje na svoje druge Igre.

– Ne volim da putujem sa očekivanjima, svi mi sanjamo medalje. Jako bIh volela da igram singl. Kao što je i Nina rekla, daćemo sve od sebe da Srbiju predstavimo što bolje. Iako sam već bila na Igrama, biću jednako fascinirana kao devojke. Nadam se da ćemo imati prilike da bodrimo i naše ostale sportiste – rekla je ona.

DFF2AB3B C578 46FA 82F8 B9950EC6502E

foto: Olimpijski komitet Srbije

Selektor Dušan Vemić naveo je da su srpske teniserke imale dobre rezultate u poslednje vreme, što je “posebno ohrabrujuće”.

F518DAE7 1E5A 4E7E 96A1 5F8BD45C50D7

foto: Olimpijski komitet Srbije

– Nadam se da će, koliko to bude moguće, iznenaditi i sebe i nas pozitivno. Na licu mesta, postoji I šansa da Aleksandra Krunić zaigra u singlu, što bi bilo veoma lepo. Znam da su devojke spremne da se bore i da dobro predstavljaju Srbiju – rekao je Vemić.

Olimpijske igre počinju 23. jula, a srpske teniserke će takmičenje početi već već drugog dana Igara.

Izvor: Espreso

Orginalni članak

Možda vas zanima

Komentariši