Trej Luis peto pojačanje Mornara ovog leta

Peto pojačanje Mornara za novu sezonu je Trej Luis (28, 188cm), američki bek šuter koji je lani nosio dres Makabi Rišona. Dok je igrao u izraelskom šampionatu, Luis je po meču prosečno beležio 14,3 poena i imao dva skoka i 1,9 asistencija.

Po dolasku iz SAD-a u Evropu, Luis je prvo igrao godinu i po za nemački Bajrot (14,6 poena, tri skoka, dve asistencije po meču), i polusezonu u Ulmu (11,6p, 1,8sk, 2,1as).

U februaru 2018. godine je otišao u francuski Burg (17,2 poena, 3,2 skoka i 3,9 asistencija). U leto 2018. godine je igrao Letnju ligu za Jutu, sa kojom je potom potpisao i ugovor, ali nije zaigrao u NBA, jer su Džezeri raskinuli ugovor, pa je zaigrao u razvojnoj ligi za Solt Lejk Siti stars.

Godinu posle toga se vratio u Evropu, ponovo u Francusku, pa je pretprošlu proveo sezonu igrajući za Gravelin, sa prosekom od 14 poena, 3,8 skoka i 2,7 asistencije po meču.

Pre Luisa pristupnicu Mornaru su potpisali centar Gligorije Rakočević, 24-godišnji američki bek Kori Dejvis, kao i povratnici Strahinja Mićović i krilni centar Milija Miković.

Od prošlogodišnjeg tima, ugovore za narednu sezonu imaju Aleksandar Lazić, Marko Jeremić, Tejlor Smit i Nemanja Vranješ.

Source link

Možda vas zanima

Komentariši