Trener Sočija: Nedostajala nam je ovakva podrška u Rusiji, nismo vežbali penale koliko je trebalo


Dve identične utakmice. Ili makar njihov tok. Uz srećan kraj za srpskog predstavnika. Na tribinama pak potpuno suprotna priča. U Rusiji atmosfera gotovo kao u pozorištu, na stadionu Partizana onakva kakva dolikuje evropskom timu.

Detalj, koji je, ističe trener Sočija Vladimir Fedotov, falio njegovom timu u prvom meču.

„Prvo bih istakao podršku na stadionu, to je ono što svi priželjkujemo, to je nama nedostajalo u Sočiju“, rekao je Fedotov na konferenciji posle utakmice.

Na terenu, tvrdi ruski stručnjak, iako se mnogi neće složiti sa njim, razlike u igri dva tima nije bilo. Štaviše, ističe Fedotov, presudio je jedan detalj.

„Timovi su pokazali vrlo ofanzivan fudbal, sa podjednakim šansama. Ekipe su dosta ravnopravno borile. Naravno, ovde je odlučio jedan trenutak pažnje, tako da mi nemamo priliku da se takmičimo dalje. Što se tiče produžetaka, mi smo imali šanse, ali smo ih propustili…“

Ističe trener Sočija da je njegovom timu nedostajalo koncentracije u presudnim minutima, što je prouzrokovalo da njegov tim tri puta ispusti prednost.

„Videli samo da je protivnik dobio veliku podršku, učinio je sve što je bio moguće i ostvario je na kraju rezultat. U nekim momentima nam je nedostajala i koncentracija. Mi smo videli vrlo spremnu ekipu Partizana, ali to smo i očekivali, to je lider srpskog fudbala. To su sve spremni igrači, to je klub koji ima veliko iskustvo u evrokupovima“.

OCENE – PARTIZAN: Serdar Vujačić, milina je gledati Markeca, germanska disciplina Jojića i spasilac Šćekić

O penalima?

„Nismo ih vežbali onoliko koliko je trebalo. Probali smo nekoliko puta i to je to“.

Kao i Partizan, ni Soči nije bio kompletan. Marko Dugančić nije večeras osetio travu stadiona JNA, a ruske medije je zanimao razlog?

„Marko Dugančić je imao povredu mišiću i zbog toga nije igrao danas“, završio je Fedotov obraćanje medijima.

Izvorni članak

Možda vas zanima

Komentariši