U Belgiji ne padaju glave tako lako: Martinez vodi Crvene đavole i u Kataru

Izgleda da se u belgijskom fudbalu ipak ne lome stvari „preko kolena“, iako je pritisak nakon neočekivane eliminacije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva bio prilično veliki. Roberto Martinez će ostati selektor Crvenih đavola i nakon Evropskog prvenstva, tačnije odradiće kompletan ciklus zaključno sa Svetskim prvenstvom u Kataru 2022. godine.

Izvršni direktor belgijske fudbalske asocijacije, Peter Bosar, insistirao je na tome da Martinez nastavi sa radom, jer je realizacija planova za Svetsko prvenstvo već počela. Ipak, svima je jasno da će Špancu biti prilično teško da povrati izgubljeno poverenje nacije.

Danas započinjemo pripreme za septembarske i oktobarske utakmice. Tamo će biti Roberto Martinez, nema razloga za promenu stručnog štaba„, objašnjeno je iz Saveza.

Belgijska zlatna generacija, ali i sam Martinez, dobili su lekciju od fenomenalne Italije. Pre toga su eliminisani u polufinalu Svetskog prvenstva u Rusiji, i Mundijal u Kataru će im biti poslednja šansa da se domognu jednog velikog trofeja.

Izvorni članak

Možda vas zanima

Komentariši