Zalutao sam u našu reprezentaciju!


Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Ljubiša Tumbaković, bivši selektor fudbalske reprezentacije Srbije, otkrio je da mu je žao što je bio na tom radnom mestu.

Govoreći za TV Arena sport, on je otkrio šta misli i našoj nacionalnoj selekciji, ali i onome kako se završila njegova „crnogorska misija“.

Podsetimo, popularni „Tumba“ je u junu 2019. napustio klupu fudbalske reprezentacije Crne Gore jer su uoči utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv tzv. Kosova on, kao i igrači Mirko Ivanić i Filip Stojković, otišli iz redova „sokola“.

Ljubiša TumbakovićFoto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Ljubiša Tumbaković

Kako prenose „Vijesti“, „više od dve godine kasnije – bivši selektor priznaje da žali zato što je sve ispalo onako kako je ispalo“.

„Ostaje žal, ali za Crnom Gorom. Ako ćemo da budemo realni, veliki žal ostaje za njom. Ona mi je dala šansu da se ostvarim i kao selektor, uživao sam u radu tamo i na kraju smo imali jednu ozbiljnu priču, način igre, selekcija igrača, viziju… I onda dođe utakmica koja nema veze sa sportom i ona opredeli sve. Pravio sam greške u životu i ovog puta sam mislio da je ta odluka prava i da treba da se ispoštuje iz patriotskih razloga. To ljudi tamo nisu prepoznali i tako smo završili sjajnu saradnju“, rekao je Tumbaković za Arenasport.

Nekoliko meseci po odlasku iz Podgorice postao je selektor Srbije.

„Zalutao sam u selekciju Srbije. To je sigurno jedan ideal i kraj neke priče, ako to imaš u CV-ju, ti si onda ostvaren. Žao mi je što sam otišao iz Crne Gore i žao mi je što sam bio selektor Srbije. U Crnoj Gori smo napravili dobru priču i dugoročne planove i sve se srušilo. A onda dođem u grad u kojem sam rođen i jednostavno nemam utisak da je atmosfera onakva kakvu sam očekivao“, istakao je Tumbaković i dodao:

„Utakmica protiv Turske odigrana maestralno, Norveška maestralno, Mađarska isto… Igrači koji su tek ubačeni i igrači koji su zaboravljeni su postali afirmisani. Onda ne napraviš rezultat i gotovo. Ako je to razlog da selektor treba da ode – pa neka ide, al onda tapkamo u mestu. Ja sam bio nov tamo, zalutao sam jednostavno i odluka je bila jako loša“, zaključio je Ljubiša Tumbaković.

Detalj sa meča Srbija - ŠkotskaFoto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Detalj sa meča Srbija – Škotska

Podsetimo, naš nacionalni tim ni posle 20 godina nije zaigrao na Evropskom prvenstvu jer je, pod Tumbakovićem vođstvom, izgubljeno finale baraža sa Škotskom.

Sada je reprezentacija Srbije krenula ispočetka, sa novim selektorom, Draganom Stojkovićem Piksijem, u borbu za plasman na Mundijal 2022. godine u Kataru.

Video: Fudbalska reprezentacija Srbije: Dve decenije bez EP

Izvorni članak

Možda vas zanima

Komentariši