„ZAŠTO?“ Bes Lionela Mesija, pa „mrcvarenje“ posle haosa! Planeta bruji o skandaloznom prekidu meča Brazil


Foto: SEBASTIAO MOREIRA / EPA;

Nezapamćen fudbalski skandal dogodio se sinoć u Brazilu.

Meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između fudbalera Brazila i Argentine u Sao Paulu prekinut je “zbog kršenja propisa o suzbijanju korona virusa”.

Brazilske vlasti upale su na teren u sedmom minutu i nameravale da izvedu četvoricu fudbalera Argentine sa terena i odmah ih deportuju iz zemlje, što je bio znak za Lionela Mesija i ostale saigrače da napuste teren i odu u svlačionicu.

Brazilci su ostali na terenu, zatim je Mesi izašao ponovo na teren i razgovarao sa selektorom Brazila Titeom i najboljim igračem „karioka“ i svojim novim saigračem u PSŽ-u Nejmarom,

– Bili smo ovde tri dana, čekali smo da igramo. Zašto nas niste obavestili ranije? – besno je upitao Lionel Mesi.

Ni selektoru Argentine Lionelu Skaloniju nije jasno šta se dešava.

Posle haosa koji je nastao na terenu, Argentinci su napustili teren, a 45 minuta kasnije bilo je jasno da se meč neće odigrati.

Šta će dalje biti, ostaje da se vidi, tek, oglasila se i Fudbalska federacija Južne Amerike (KONMEBOL), rekavši da će o rezultatu meča odlučiti FIFA posle detaljne istrage.

– Kvalifikacije za Svetski kup su FIFA takmičenje. Sve odluke koje se tiču organizacije i razvoja događaja su u isključivoj nadležnosti ove institucije. Sudija i delegat će proslediti izveštaj Disciplinskom komitetu FIFA, koji će odlučiti o narednim koracima. Procedure se striktno drže postojeći pravila – stoji u saopštenju KONMEBOL.

Na kraju, posle pet sati čekanja na aerodromu u Sao Paulu, fudbaleri i stručno rukovodstvo reprezentacije Argentine napustili su Brazil.

Problem je nastao kada su argentinski fudbaleri koji nastupaju u Premijer ligi Kristijan Romero, Emilijano Martinez, Emilijano Buendija i Đovani Lo Selso dali lažne informacije u vezi sa svojim kretnjama.

Naime, za sve koji su boravili u Ujedinjenom Kraljevstvu obavezan je karantin od 14 dana po dolasku u Brazil, a nakon pregledanja pasoša pomenutih igrača utvrđeno je da su pružili netačne informacije.

Ako ste propustili, tek što je utakmica počela i pošto je Otamendi oštro startovao nad Ederom, sukobili su se igrači dva nacionalna tima, a u tom momentu su zvaničnici Brazila ušli na teren sa željom da sa istog izvedu nekolicinu „gaučosa“.

Reč je o onim reprezentativcima Argentine koji su iz Engleske doputovali na ovaj meč igran u Brazilu. Prema važećim pravilima za suzbijanje kovida u Brazilu, svi koji dolaze iz Velike Britanije moraju odmah u 14-dnevni karantin, a igrači Argentine koji su sporni su Emi Buendija, Emilijano Martinez, Đovani Lo Selso i Kristijan Romero.

ANVISA, Nacionalna agencija za zdravstveni nadzor je naložila lokalnim vlastima da pomenute fudbalere deportuju. Policija je bila u hotelu gde su se Argentinci spremali za meč, prekinula pripreme, ali je čitav tim „gaučosa“ uspeo da se ukrca u autobus i krene ka „Areni Pernambukano“ u Resifeu.

Umesto da napuste zemlju, u autbus su ušli i „prestupnici“ koji su prema mišljenju Brazilaca u zemlju ušli na prevaru.

Međutim, svi sem Buendije su čak bili i u startnoj postavi, a ugledni sajt „Ole“ piše kako je policija upozorila Argentince koji su odbili izostanak četvorice igrača uz objašnjenje: „Igraće sve ili neće niko“.

Posle sedam minuta na terenu više niko nije igrao fudbal, a svet je prisustvovao jednom od najvećih skandala u istoriji fudbala.

VIDEO: Fatalna plavuša hrvatske krvi ponovo zaludela svet!

Izvorni članak

Možda vas zanima

Komentariši