ZBOG ČEGA LI SE NOVAK OVAKO IZNERVIRAO: Najbolji svetski teniser polomio reket na treningu! (FOTO)


Izbacio je svu negativnu energiju.

Najbolji svetski teniser Novak Đoković, pre nekoliko dana je otputovao u Tokio gde će se od 24. jula boriti za zlatnu medalju. Pre dolaska u Japan, Novak je svoje vreme proveo u Crnoj Gori gde je takođe trenirao, ali se naravno i po dolasku u zemlju izlazećeg sunca brzo uputio na teniske terene.

Srbin je vežbao sa nekadašnjim velikim rivalom Endijem Marijem koji je i pored velikog pada u karijeri odlučio da ode na Olimpijadu i tako pokuša da odbrani zlata koja je osvajao u Riju i Londonu. Naravno, novinari u Tokiju prate svaki Novakov korak, pa su tako stigle slike sa jednog od treninga na kome je Đoković u momentu delovao vrlo ljuto. Naime, Srbin je u naletu besa polomio jedan reket, što ume da uradi i u toku samih mečeva.

Ipak, uvek nakon toga najbolji svetski teniser krene da dominira, a više puta je isticao da mu udaranje reketa o podlogu izbacuje negativnu energiju. Prvi meč na Olimpijskim igrama Đoković će odigrati protiv Uga Delijena na centralnom terenu. Na konferenciji Tima Srbije, naš as je istakao da je do sada imao najbolju sezonu u karijeri i da se nada da će nastaviti u istom ritmu.

FOTO: OKS

Do sada sam tri puta imao čast da nastupam na Igrama, da predstavljam Srbiju i osvojim bronzanu medalju 2008. godine u Pekingu. Iskustvo sa Olimpijskih igara je nešto posebno. Osećaj da ste deo tima na Igrama je nešto što me inspiriše i da je mi mnogo samopouzdanja za moj nastup. Kao individualni sportista predstavljam svoju zemlju uvek, ali biti deo tima na najvećem svetskom sportskom događaju je nešto iznad svega. To vam daje krila i omogućava Vam da dostignete najveće visine. Fizički i psihički se osećam sjajno. Do sada sam imao najbolju sezonu u karijeri i nadam se da ću nastaviti u tom ritmu i u Tokiju, rekao je Novak Đoković.





Orginalni članak

Možda vas zanima

Komentariši