Zverev pun optimizma: Kandidat sam za medalju u Tokiju, mogu da pobedim Đokovića


Ako bi se gledala forma iz ove godine, zlatna medalja na teniskom turniru Olimpijskih igara bila bi rezervisana za Novaka Đokovića.

Ali, sport je takav da ne pobeđuje uvek najbolji. Na to računa i Aleksander Zverev, koji vidi sebe kao jednog od favorita za medalju u Tokiju. I jedan od malobrojnih igrača koji javno kaže da jedva čeka nastup na Igrama.

Idem u Tokio da se borim za medalju za Nemačku. To ne znači i da ću je sigurno osvojiti, ali vidim sebe kao jednog od favorita za odličje”, rekao je Zverev za nemačke medije.

Iako je poreklom Rus, teniser rođen u Hamburgu želi da donese odličje domovini.

“Volim Nemačku. I oduvek sam jako, jako voleo da igram za moju zemlju. Još više me nose emocije kada znaš da neko kod kuće navija za tebe”.

Svestan je i Zverev ko će kandidat broj jedan za zlato, mada mu ne manjka optimizma ni pred eventualni duel sa Đokovićem.

Da bi mogao da pobediš Đokovića, moraš da budeš sposoban da radiš stvari koje većina tenisera ne može. Moraš da trčiš koliko on, da se krećeš na takav način i da ga na kraju nadjačaš. Ako igraš isto kao on, izgbićeš. Moraš da budeš za klasu bolji da bi ga savladao. A, sebe smatram kao nekog ko to može da uradi”.

Ne plaši se Nemac pritiska velikih očekivanja pred Tokio.

Najbolji igrači uvek osećaju neku vrstu pritiska. Meni je to pozitivna stvar. Jer, tek onda postajete svesni da ste jedan od najboljih na svetu”, rezonuje Aleksander Zverev.

Na Igrama neće biti Nadala, Federera, Tima, ali će biti Đokovića, Zvereva, Medvedeva, Rubljova, tako da će teniski turnir biti dovoljno kvalitetan i vredan praćenja. 

Orginalni članak

Možda vas zanima

Komentariši