Lifestyle

Predalneva – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Lijek Predalneva djelovanje

Lijek Predalneva je djelotvoran kod liječenja esencijalne hipertenzije, odnosno za visoki krvni tlak kod odraslih osoba. Terapija se određuje individualno ovisno o situaciji u kojoj se osoba zdravstveno nalazi, te ima svoju primjenu u borbi sa arterijskom hipertenzijom. Prvo se određuje niža doza lijeka, te nakon četiri tjedna liječenja se doza može povećati ako se visoki krvni tlak ne može sniziti manjom dozom.

Potreban je oprez ukoliko osoba ima poremećaj ili oštećenje funkcije bubrega, jetre, te kod starijih osoba koji imaju više od 75 godina, pa dozu treba prilagođavati stanju pacijenta i pratiti vitalne funkcije oštećenog organa i opće znakove vitalnosti. Ova se tableta uzima jednom dnevno i to najbolje ujutro prije obroka.

Poseban oprez je potreban ukoliko trošite druge lijekove pa o tome trebate informirati liječnika koji vam je propisao lijek Predalneva. Također treba poseban oprez kada postoji alergija na neki od sastojka lijeka ili općenito na ACE inhibitore, rizik za pojavom angioedema, tokom trudnoće, kod aortne stenoze, zatajivanja srca, te dijabetesa.

Nuspojave lijeka Predalneva

Nuspojave se mogu pojaviti u obliku omaglica, umora, mučnina, glavobolja, te smanjena koncentracija pa se stoga ne preporučuje upravljati vozilima i strojevima ukoliko postoje ovi simptomi. No, moguće su i druge nuspojave u terapiji lijekom Predalneva koji se koristi u liječenju esencijalne hipertenzije. Te nuspojave se mogu pojaviti u obliku rinitisa kao infekcija, poremećaji krvi i limfnog sustava kao što je leukopenija, trombocitopenija, hemolitička anemija, ali i kao endokrini poremćaji poput sindroma neodgovarajućeg izlučivanja antidiuretskog hormona i opće preosjetljivost na podražaje iz okoline.

Nuspojave u terapiji lijekom Predalneva su mogući i u obliku poremećaja metabolizma i probavnog sustava kao što su hiponatrijemija, hiperkalijemija, hiperglikemija, hipoglikemija. Moguće nuspojave su i problemi sa živčanim sustavom omaglice, glavobolje, ali i poremećaji okusa, sinkopa, tremor, periferna nuropatija, cerebrovaskularni poremećaj.

Parazol - Protiv parazita

Psihološki poremećaji kao što su depresije, nesanice i poremaćeji sna, anksioznosti, konfuzije i promjene raspoloženja također se mogu pojaviti kao popratni štetni događaji. Uz sve to poremećaji rada i ritma srca javit će se u obliku tahikardija, palpitacija, angine pektoris, aritmije, infarkt miokarda, te poremećaji u radu jetre kao hepatitis i žutica.

Iskustva u terapiji lijekom Predalneva

Iskustva osoba sa lijekom Predalneva su različita jer kod nekih se nije pojavila ni jedna nuspojava dok se kod drugih javlja više nuspojava istovremeno. Neke su osobe primjetile i poremećaje probavnog sustava pa su imale proljev, mučnine, povraćanja, bolove u trbuhu, suha usta, gastritis, kod nekih se pojavio i pankreatitis i konstipacija.

Određene skupine pacijenata na terapiji lijekom Predalneva su primjetile navale crvenila, te hipotenziju što je nizak krvni tlak, a druge su skupine pacijenata imate problema sa disanjem pa im se pojavio kašalj, bronhospazam, dispneja. Određeni broj ljudi je imao bolove u leđima, oticanja zglobova i grčenje u mišićima, te kod nekih se pojavila i mijalgija.

Negativna su iskustva što se kod nekih pojavila impotencija, te ginekomastija, a poremećaji u radu bubrega su se pokazali kao poremećaji u mokrenju i zatajenja bubrega. Osobe koje su bile na terapiji ovim lijekom osjećale su i umor, bolove u prsima, općenito su se osjećale loše, imali su edem, a kod pretraga su bile povećane vrijednosti ureje i kreatinina u krvi, porast bilirubina i jetrenih enzima, te pad hemoglobina i hematokrita.

Tagovi:

#Predalneva #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak