Lifestyle

Kako do lijepih, njegovanih ruku i noktiju manikurom kod kuće

Manikura kod kuće kao iz salona

Njegovane ruke i nokti ne samo da su estetski privlačni, već su i izraz osobne higijene i brige o sebi. Manikura, koja se tradicionalno obavlja u salonima ljepote, postala je popularna i dostupna i u udobnosti vlastitog doma. Sve više ljudi prepoznaje važnost redovitog održavanja ruku i noktiju, ali i cijeni praktičnost i ekonomičnost samostalnog obavljanja manikura kod kuće. U ovom članku ćemo Vam objasniti detaljno korake i tehnike za postizanje lijepih i njegovanih ruku i noktiju putem kućne manikure. Od osnovnih koraka pripreme do savjeta o odabiru pravih proizvoda i tehnika apliciranja lakova, otkriti ćemo Vam kako postići profesionalne rezultate u udobnosti vlastitog doma. Bez obzira jeste li početnik ili iskusni entuzijast u njezi noktiju, u ovom članku ćete pronaći korisne savjete i trikove koji će vam pomoći da vaše ruke i nokti uvijek izgledaju besprijekorno. Kako biste otkrili kako se radi manikura kod kuće, samo nastavite dalje čitati i pripremite se za transformaciju svojih ruku i noktiju!

Kako se postiže manikura kod kuće?

Kako bi se obavila manikura kod kuće, za to će Vam biti potrebni određeni alati koji će vam olakšati postupak njege noktiju i ruku. Prvo će Vam trebati škarice za nokte koje se koriste za skraćivanje noktiju na željenu duljinu. Turpija se koristi za oblikovanje noktiju, glađenje rubova i uklanjanje neravnina. Štapić za potiskivanje kožice noktiju se koristi za nježno potiskivanje kožice kako bi se očistila površina nokta i poboljšala izgled. Također će Vam trebati ulje za kožicu oko noktiju koji se koristi za hidrataciju i omekšavanje kožice prije potiskivanja ili uklanjanja. Isto tako će Vam trebati hidratantna krema za ruke za hidrataciju kože ruku nakon obavljanja manikura kod kuće. Ukoliko planirate bojati nokte, trebati će Vam lak za nokte, što uključuje bazni lak, boju laka i završni lak. Sredstvo za uklanjanje laka koristi se za uklanjanje starog laka s noktiju prije nanošenja nove manikure, dok vata se koristi za nanošenje sredstva za uklanjanje laka, čišćenje noktiju ili popravljanje sitnih grešaka tijekom manikure.

Manikura kod kuće u par koraka

Prije nego što se započne manikura kod kuće, osigurajte da imate sve potrebne alate. Manikura kod kuće uključuje škarice za nokte, turpiju, pincetu, štapić za potiskivanje kožice, ulje za kutikule, kremu za ruke, lak za nokte, kao i eventualno dodatne alate poput noktiju i otopine za uklanjanje laka. Ako već imate lak na noktima, prvo ga uklonite pamučnim tupferom natopljenim acetonom ili bezacetonskim sredstvom za uklanjanje laka. Koristite škarice za nokte ili turpiju da oblikujete nokte prema željenom obliku. Umočite prste u toplu vodu ili koristite hidratantnu kremu kako biste omekšali kutikulu. Zatim pažljivo potisnite kutikulu pomoću štapića za potiskivanje kutikule kako biste je istaknuli i očistili područje oko nokta. Nanesite ulje za kožicu oko noktiju i nježno ga umasirajte oko noktiju kako biste hidratizirali kožicu i nokte. Zatim nanesite kremu za ruke i temeljito je umasirajte kako biste hidratizirali kožu. Prije nanošenja laka, obrišite nokte alkoholom ili acetonom kako biste uklonili preostale ostatke ulja i kreme s površine nokta. To će osigurati bolje prianjanje laka. Počnite s nanošenjem tanjeg sloja baze kako biste zaštitili nokat i produžili trajnost laka. Nakon što se baza osuši, nanesite sloj željene boje laka. Pripazite da nanesete ravnomjerne slojeve i izbjegavajte nanos previše debelog sloja, što može rezultirati neravnomjernim sušenjem i lomljenjem laka. Na kraju, nanesite završni sloj kako biste produžili trajnost i dali sjaj laku. Pričekajte da se svaki sloj laka potpuno osuši prije nanošenja sljedećeg sloja ili dodirivanja noktiju.

Tagovi:

#Kako #lijepih #njegovanih #ruku #noktiju #manikurom #kod #kuće
Izvorni članak