Lifestyle

Kostarox – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Kostarox i za što se koristi?

Kostarox se sastoji od djelatne tvari etorikoksib, što navedeni lijek stavlja u skupinu lijekova koji su poznatiji kao selektivni inhibitori ciklooksigenaze – nesteroidni protuupalni lijekovi. Za što će se koristiti Kostarox? Navedeni lijek će se koristiti za smanjenje bolova i oticanja (upale) u mišićima te zglobovima kod osoba koje su starije od 16 godina. Često se primjenjuje kod osoba koje boluju od osteoartritisa, reumatoidnog artritisa, ankilozantnog spondilitisa ili gihta. Može se koristiti i za kratkotrajno liječenje kada postoji umjerena jaka bol kod stomatološkog kirurškog zahvata.

Lijek se neće preporučiti: Osobama koje su alergične ili preosjetljive na etorikoksib ili druge sastojke ovoga lijeka, osobama koje imaju alergiju na nesteroidne protuupalne lijekove, osobama koje imaju aktivan čir na želucu ili koje pate od krvarenja u želudac ili crijeva, osobama koje imaju ozbiljnu bolest jetre, osobama koje imaju ozbiljnu bolest bubrega, trudnicama i dojiljama, osobama koje pate od Crohnove bolesti, osobama s povišenim krvnim tlakom, osobama sa srčanim tegobama ili bolestima.

Upozorenja i mjere opreza vrijede za: Osobe koje su imale čireve na želucu ili unutarnja krvarenja, osobe koje su izgubile puno tekućine radi proljeva ili povraćanja, osobe koje imaju otekline, osobe koje zadržavaju tekućinu u tijelu, osobe koje imaju zatajenje srca i povišeni tlak, osobe koje imaju problema s jetrom ili bubrezima osobe koje se liječe od infekcije, osobe koje pate od dijabetesa, osobe koje pate od povišenog kolesterola.

Kostarox primjena i mjere opreza

Ukoliko niste u potpunosti sigurni vezano za svoje zdravstveno stanje, tada razgovarajte sa svojim liječnikom kako bi dogovorili daljnje preglede i pretrage. Navedeni lijek ima jednako djelovanje kod mlađih i starijih bolesnika. Da li se Kostarox može koristiti uz druge lijekove? Potrebno je obavijestiti liječnika ako uzimate dodatne terapije. Uz primjenu određenih lijekova može doći do smanjenja ili povećanja djelovanja lijeka. Kako se uzima Kostarox? Svaki lijek će se uzimati onako kako je odredio liječnik ili ljekarnik.

Tijekom liječenja, liječnik će vas povremeno provjeravati kako bi vidio da li propisana doza djeluje ili je potrebna njena promjena. Često se propisuje najniža doza za kontrolu boli kako bi se smanjila mogućnost pojave nuspojava. Što je doza viša, veća je mogućnost za razvijanje srčanog ili moždanog udara. Propisana doza ovisit će o stanju koje se liječi, i ozbiljnosti tog stanja. Tablete se uzimaju kroz usta, jednom dnevno, uz hranu ili bez nje. Preporučuje se uzimanje bez hrane radi brže djelotvornosti. Važno je naglasiti kako se propisana doza ne smije svojevoljno mijenjati niti ukidati. Mijenjanje terapije može utjecati na liječenje i pojavu nuspojava.

Parazol - Protiv parazita

Kostarox iskustva i liječenje

Osobe koje koriste Kostarox kako bi otklonile bolove i otekline povezane uz osteoartritis, reumatoidni artritis, ankilozantni spondilitis i giht navode kako je lijek djelotvoran i kako minimalizira navedene simptome bolesti. Iskustva liječenih su pretežito pozitivna. Uzrokuje li navedeni lijek nuspojave? Nuspojave su moguće, kao i kod svakog lijeka. U slučaju sljedećih simptoma prekinite uzimanje lijeka i kontaktirajte liječnika: Kratkoća u dahu, bolovi u prsima, oticanje gležnjeva, pojava žutice, stalni bolovi u trbuhu, crna stolica, alergijske reakcije poput: Čireva, plikova, oticanja lica, otežano disanje.

Navedeno je znak ozbiljne alergijske reakcije na lijek. Česte nuspojave koje dolaze s konzumacijom navedenog lijeka su: Kratkotrajni bolovi u trbuhu, oticanje na mjestu bolova, glavobolja, omaglica, nepravilni otkucaji srca, povišeni tlak, piskanje prilikom disanja, probavne tegobe, upala jednjaka, rane. Ostale, manje česte nuspojave možete pronaći na uputi o lijeku. Kostarox se dobiva na recept liječnika, podiže se u ljekarni. Cijena za pakiranje 14 x 60 iznosi 5,70€ uz doplatu 4,82€. Kako će se lijek čuvati nakon primjene i otvaranja? Navedeni lijek ne zahtijeva posebnije uvjete čuvanja. Poželjno je da sve lijekove držite u originalnom pakiranju i dalje od djece.

Tagovi:

#Kostarox #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak