Fitness, Lepota i Zdravlje, Lifestyle

Kako napumpati pilates loptu

Kako napumpati pilates loptu za vežbanje

Kako napumpati pilates loptu za vežbanje? Pilates lopte su dizajnirane za lagane telesne aktivnosti, jogu, snagu i fleksibilnost. Želite li da izgledate dobro i ostati u dobroj formi, potrebno je redovno trenirati koji uključuje vežbe umerene snage koje će vam pomoći da postignete svoj cilj. Danas na tržištu postoji veliki izbor pilates lopti koje se koriste u teretanama i kod kuće. Iako razni modeli pilates lopti dolaze s ručnom pumpom, neke od njih se ne isporučuju zajedno. Mnogi ljudi žele da kupite pilates loptu, ali ne znaju kako je napumpati.

Kako biste izvukli maksimum i ostali sigurni tokom raznih vežbi, važno je da sledite korake kako napumpati pilates loptu. Prvo što treba proveriti je ima li oštećenja ili pukotina koje će vas sprečiti da pravilno napumpate loptu. Ostavite loptu na sobnoj temperaturi. Standardno, za osnovne vežbe, lopta mora biti čvršća i imati više zraka od lopti koje se koriste za istezanje.Započnite dan s pilates loptom tako što ćete aktivirati mišiće i zglobove, osvestiti telo i držanje, povećati fleksibilnost i pokretljivost i produbiti disanje. Unapredićete i fizičko i mentalno zdravlje.

kako napumpati pilates loptu

Osnovni koraci kako napumpati pilates loptu

Lopta za pilates je vrlo izdržljiva, a istovremeno lagana i praktična za dodatak kućnih vežbi. Poznavanje osnova kako napumpati pilates loptu ključno je za održavanje treninga. Najvažnije je da lopta ostane čvrsta. Takođe, važno je da temperatura materijala lopte bude u skladu sa sobnom temperaturom, kako zbog funkcionalnosti, tako i zbog uticaja na ravnotežu.. Sledeći korak je napumpavanje lopte ručnom pumpom. Za najbolje rezultate, napumpajte više od polovine i zatvorite čepom. Zatim proverite ima li negde propuštanja vazduha ili proverite jeste li ispravno postavili čep na površinu lopte.

Osoba sa jakim plućima može naduvati loptu bez pumpe. U ovom slučaju, potrebno je otvoriti rupu lopte. Ovo se može učiniti sa praznom šipkom od hemijske olovke. Biće neophodno odseći mali komad šuplje cevi, ubaciti ga u rupu i naduvati loptu kao gumenu igračku, a zatim izvaditi šipku iz rupe.

Parazol - Protiv parazita

Sledeći dan nastavite da napumpavaet loptu do željene visine, pazeći da se ne prepumpa. Ako ne znate kako napumpati pilates loptu pravilno razmislite o nekoliko osnovnih aspekata. Označite na zidu preporučenu visinu i nakon što napumpate loptu, uporedite visinu s onom predloženom prema uputstvu. Nakon što je lopta pravilno napumpana, testirajte je nežno sedeći na nju. To će pomoći da lopta ostane odgovarajuće veličine, ali ako lopta nije dovoljno napumpana to će uticati na kvalitet vežbi.

kako napumpati pilates loptu

Kako napumpati pilates loptu pravilno

Kako biste tokom vežbanja dobili maksimum, potrebno je poznavati osnove kako napumpati pilates loptu pravilno. Ako su vaša težina i visina veća, uvek trebate koristiti veću loptu. Za osobe koje su visoke od 170cm do 186cm preporučuju se lopte prečnika 65cm. Za osobe čija je visina veća, najbolje je koristiti pilates loptu prečnika 85 cm. Nakon što kupite loptu i nabavite adekvatnu pumpu, napumpajte je dok ne prilagodite nivo snage. Sednite na loptu kako biste proverili nivo vazduha i ispunjava li sve zahteve. Stopala moraju biti ravna na tlu, a težina ravnomerno raspoređena posvuda.

Obe strane tela moraju biti u ravnini jedna s drugom, a butina lagano usmerena prema podu. Sednite na loptu s nogama na podu i ispravljenim leđima i kolenima. Ako je pilates lopta nedovoljna ili previše napumpana, to može uticati na kvalitet treninga. Znati kako napumpati pilates loptu pravilno doneće vam više udobnosti i osigurati vam bezbrižnost tokom treninga.

kako napumpati pilates loptu
Kako napumpati pilates loptu

Preporučujemo: