Lifestyle

Zonotte – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Zonotte lijek i njegovo djelovanje

Lijek Zonotte uz glavni sastojak zopiklon djeluje na način da izaziva san i koristiti se za liječenje nesanica i poremećaja spavanja kao što su učestala noćna buđenja, isprekidan san, te smanjena kvaliteta cjelonoćnog sna. Ovaj lijek djeluje kao sedativ i može izazvati ovisnost kod dulje upotrebe, te duljom upotrebnom se povećava ovisnost i učinak lijeka slabi, stoga je lijek namijenjen kratkotrajnom liječenju.

Ujedno lijek Zonotte smanjuje anksioznost, te učinkovito sprečava stvaranje konvulzija i opušta mišiće. No, potreban je oprez kao i sa svakim lijekom ukoliko postoje poremećaji u radu bubrega i jetre, ako postoji alergija na glavni ili sporedne sastojke lijeka. Također je potreban oprez ukoliko osoba ima problema sa disanjem tokom dana, ali i tokom noći poremećaje koji se nazivaju apneja u snu.

Prije nego krenete koristiti lijek porazgovarajte sa liječnikom koji vam želi propisati ovaj lijek i obavijestite ga o svom zdravstvenom stanju, svim bolestima i svim lijekovima koje koristite, jer neki lijekovi mogu smanjiti učinak ovog lijeka. Alkohol u kombinaciji sa ovim lijekom će izazvati pojačano djelovanje lijeka, te se mogu pojaviti i ozbiljne nuspojave, stoga dok trošite ovaj lijek izbacite alkohol iz dnevnih rutina.

Nuspojave lijeka Zonotte

Osim što lijek Zonotte izaziva ovisnost kod dugotrajne upotrebe, moguće su pojave i mjesečarenja, ali i neke radnje kojih niste svjesni uopće da ih izvodite kao na primjer, telefoniranja, vožnje, hranjenja, spolnog odnosa te pri tome niste budni. U takvim slučajevima se odmah obratite svom liječniku koji će vam propisati drugi lijek. Trudnicama, dojiljama, te djeci se ne preporučuje lijek, a osobe koje upravljaju vozilima i strojevima lijek trebaju konzumirati minimalno 12 sati prije vožnje ili rada sa strojem.

Nuspojave se mogu pojaviti i u obliku depresija naročito ako koristite i drugi lijek za liječenje depresija ili drugih mentalnih bolesti, a ovaj lijek može pojačati želju za samouništenjem, tjeskobom i sklonost samoubojstvu. Poremećaji u terapiji lijekom Zonotte se mogu pojaviti i na koži ako alergijske reakcije, ali i teške alergijske reakcije poput anafilaktičkog šoka.

Česte su promjene u ponašanju jer se javlja nemir, napadaji bijesa, razdražljivost, halucinacije, konfuzno stanje, te poremećaj spolne želje. Ujedno kao nuspojave se mogu pojaviti i vrtoglavice, glavobolje, poremećaji pažnje i govora, te gubitak pamćenja. Poremećaji disanja, suhoća u ustima, mučnine, bolovi u želucu, te duple slike dok gledate nuspojave su koje nisu rijetke.

Iskustva u terapiji lijekom Zonotte

Iskustvo u terapiji lijekom Zonotte koji će potvrditi većina osoba koje su trošile ovaj lijek je da izaziva ovisnost kod duljeg konzumiranja lijeka, te kao i kod svake ovisnosti nakon nekog vremena lijek će imati slabiji učinak pa će organizam tražiti jače doze. Ni u kojem slučaju nemojte sami bez liječnika uvećavati doze jer biste mogli naštetiti svom organizmu, pa čak dovesti i to toksičnog trovanja organizma, pa i smrti. Lijek je namijenjen za liječenje nesanice i treba ga trošiti na propisani način kako je liječnik dozirao i to u kraćem vremenskom periodu.

Neke osobe u terapiji lijekom Zonotte mogu posvjedočiti da su osjećale umor i mišićnu slabost, a psihičke promjene i promjene u ponašanju je nešto što će većina pacijenata koji su trošili ovaj lijek potvrditi. Nekima su se čak pojavile i halucinacije, a pravi problemi su nastali u periodu nakon prestanka trošenja lijeka. Zapravo liječnik će preporučiti postepeno odvikavanje od lijeka na kraju terapije smanjujući doze kako bi bezbolno došlo do prestanka trošenja lijeka. Lijek se izdaje na recept i ne može se nabaviti u slobodnoj prodaji u ljekarnama, te se doze propisuju individualno prema zdravstvenoj situaciji pacijenta.

Tagovi:

#Zonotte #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

Komentariši