Lifestyle

Doreta tablete – za šta se koriste

Doreta tablete kako djeluju i za što se koriste

Doreta tablete svojim osnovnim sastojcima paracetamolom i tramadolkloridom predstvavljaju analgetik koji smanjuju umjerenu i jaku bol. Ove tablete po preporuci liječnika mogu koristiti odrasli i djeca starija od 12 godina. Prilikom korištenja ovog lijeka potreban je oprez u određenim slučajevima kao što su alergije na bilo koji sastojak lijeka, poremećaji u radu jetre, ukoliko se uzimaju lijekovi za liječenje depresije ili Parkinsonove bolesti, ukoliko postoji kod osobe epilepsija, postoje problemi s disanjem, astma, nedavna ozljeda glave, jaka glavobolja s teškim povraćanjem.

Oprez je potreban ukoliko redovno ili povremeno koristite druge lijekove pa o tome treba informirati liječnika kako ne bi došlo do komplikacija u interakciji dvaju lijekova. Postoji cijeli popis lijekova i stanja u kojima se koriste drugi lijekovi koji se ne smiju kombinirati s terapijom Doreta tablete. Trudnice i dojilje ne bi smjele uzimati ove tablete, a kombiniranje ovih tableta s alkoholom će izazvati još veću pospanost. S obzirom da tablete same po sebi uzrokuju pospanost ne preporučuje se upravljanje vozilima i rad na strojevima tokom terapije ovim lijekom.

Doreta tablete nuspojave

Nuspojave koje se mogu pojaviti korištenjem Doreta tablete su moguće alergijske reakcije kao crvenilo kože, otekline lica, vrata ili jezika, problemi s disanjem, osjećaj nesvjestice, mogu nastati angioedem i anafilaksija. Kao nuspojave se mogu pojaviti kožne reakcije Stevens-Johnsonov sindrom, toksična epidermalna nekroliza koja izgleda kao osip na koži u obliku krugova poput mete, mogu se pojaviti čirevi u ustima i sluznici grla, nosa, genitalija i očima, praćeno povišenom tjelesnom temperaturom i vrućicom.

Doreta tablete će izazvati pospanost, pa čak i vrtoglavicu, mučninu, a moguće je i povraćanje, proljev, suha usta i bolovi u abdomenu. Javljaju se i glavobolje, drhtanje, pretjerano znojenje, svrbež, poremećaji spavanja, česte promjene raspoloženja, tjeskoba, ushitrenost, nemir. Kao nuspojava se mogu javiti i povišeni krvni tlak, te poremećaji u srčanom ritmu, te poremećaji u mokrenju, nemogućnost pražnjenjenja mokraćnog mjehura, bolno i otežano mokrenje.

Nuspojave mogu biti depresije, halucinacije, noćne more, valunzi, drhtanje, kratka dah, otežano gutanje, osjećaj trnaca u ekstremitetima, krv u stolici, te promjene u krvnim pretragama i pretragama urina.

GoSlim - smršaj zdravo

Doreta tablete iskustva

Osobe koje su bile na terapiji i koristile Doreta tablete imaju različita iskustva kod korištenja ove terapije. Kod nekih se osoba javljaju lakše nuspojave poput pospanosti jer će lijek djelovati na način da otklanja bolove i istovremeno izazvati pospanost. No, postoje slučajevi kada se javljaju i puno teži oblici nuspojava i tada iskustva nisu nimalo ugodna. Kod nekih se osoba javlja usporeni rad srca, moguća je i klonulost kada se osoba diže iz sjedećeg ili ležećeg položaja, slabost u mišićima.

Iskustva su nekih osoba da su osjetile promjene raspoloženja, dolazilo je do promjena u opažanju, čestih štucavica, promjena u apetitu, pa čak i prestanak disanja. Ove tablete kod nekih osoba djeluju na psihološko stanje, kod nekih je došlo do halucinacija, problema sa spavanjem, pa čak i koma.

Terapija lijekom Doreta tablete može za neke osobe imati vrlo ozbiljne nuspojave i neugodna iskustva stoga ukoliko se pojave bilo koje nuspojave potrebno je obratiti se liječniku i posavjetovati o daljnjem nastavku ili prekidu terapije.

Tagovi:

#Doreta #tablete #šta #koriste
Izvorni članak