Lifestyle

Kako kod kuće napraviti masku za njegu i sjaj kose

Domaća maska za kosu je prirodnija i zdravija

Kosa vam je isušena, krhka i lomljiva i nikako joj ne uspijevate vratiti stari sja i prirodnost. Mnogi kupuju skupe gotove pakunge za kosu, no, znate li da u kući imate sve što vam treba za masku koju možete napraviti sami. Domaća maska za kosu je prirodnija i zdravija i bolje hrani korijen vaših vlasi. Ako nemate ništa drugo pri ruci, nanesite majonezu, dobro je utrljajte u vlasište i cijelu kosu i ostavite da djeluje pola sata.

Maska za kosu od jaja se može napraviti u tri varijante, za normalnu kosu koristite cijela jaja, za suhu kosu koristite samo žumanjke, a za masnu kosu samo bjelanjke. Jajima u svakoj varijanti možete dodati med, kokosovo ili maslinovo ulje. Masku od banane i jogurta smiksajte u blenderu, no možete koristiti i samo jogurt. U masku od limuna i maslinovog ulja slobodno dodajte i naribanu limunovu koricu, kosa će vam prekrasno mirisati kada ju operete nakon takve maske.

Maska za kosu ne mora sadržavati puno sastojaka

Uvijek mislimo da su kopvni pakunzi složeni od puno nekih kompliciranih sastojaka. No, istina je da maska za kosu ne mora sadržavati puno sastojaka, dovoljni su vam samo med i kokosovo ulje pomiješani u jednakim omjerima. Ako već predloženoj maski od banane i jogurta dodate i med, bit će hranjivija i učinkovitija. Za suhu kosu možete koristi žumanjak sa sokom od limuna. Ohlađen kuhani ceni ili neki drugi čaj (ovisno o boji vaše kose) također je pogodan za masku.

Kada je o čajevima riječ morate voditi računa da će takva maska djelovati i na vaše prirodne pigmente i blago mijenjati boju vaše kose, ali odlično hrane korijen kose i njeguju vlasište. I vodite računa da se sve maske, uključujući i one kupovne i domaće, poput boje prvo nanose na korijen kose, a onda po dužini cijele kose i da sve treba držati na kosi pokrivenoj kapom za tuširanje od 30 – 45 minuta.

Maska za kosu od namirnica koje se ne bi ni sjetili upotrijebiti

Raznih domaćih pakunga ima više nego što stane u članak ovog formata. Maska od namirnica koje se ne bi ni sjetili upotrijebiti, osim već spomenute majoneze koju možete koristiti samostalno i dodavati je drugim maskama i maslac možete koristiti samostalno ili ga dodavati drugim maskama. Napravite odličnu masku od jabučnog octa i vode u omjeru 1: 3 i dobro natopite kosu i vlasište. Odlično će vam poslužiti i mješavina maslinovog i kokosovog ulja kao i njihov dodatak drugim maskama.

Maska od tri sastojka, jedne žličice meda, dvije žličice aloe vere i tri žličice kokosovog ulja će djelovati dubinski u vlasištu. Avokado s maslinovim uljem će opraviti ispucale vrhove kose i smanjiti njihovo novo cijepanje. Šalica mlijeka sa žlicom meda hrani i jača vašu kosu. U maski od kokosovog ulja sa smeđim šećerom dobivate i piling za vaše vlasište. Možete i čisti med upotrijebiti za pakung, ali je najvažnije temeljito oprati kosu nakon pola sata i bilo bi poželjno prirodno je osušiti.

Tagovi:

#Kako #kod #kuće #napraviti #masku #njegu #sjaj #kose
Izvorni članak