Lifestyle

Najbolje tablete za giht – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Najbolje tablete za giht – primjena i djelovanje

Giht često izaziva upalni artritis, te su klasični simptomi bol, crvenilo, toplina i oticanje zahvaćenog zgloba. Ovaj stanje uzrokuju kristali mokraćne kiseline koji se nakupljaju unutar ili oko zglobova. Mokraćna kiselina, koja je u normalnim okolnostima nusproizvod, obično se izlučuje putem mokraće. Kod gihta, ili tijelo nije u mogućnosti brzo eliminirati mokraćnu kiselinu ili dolazi do prekomjerne proizvodnje mokraćne kiseline. Veoma često se pojavi kombinacija ova dva uzročnika gihta kod bolesnika. Napad gihta se javlja naglo i uglavnom prolazi unutar 7 do 10 dana. Najbolje tablete za giht primarno se koriste za tretiranje iznenadnih napada gihta ili kao preventivna mjera tijekom početne terapije za snižavanje razine mokraćne kiseline. Kod odraslih osoba, ove tablete su preporučene za akutni giht kada su kontraindicirani ili se ne podnose inhibitori prostaglandin sintetaze. Također se primjenjuju kako bi spriječile napade gihta u početnoj fazi terapije za smanjenje razine mokraćne kiseline, posebno kada su inhibitori prostaglandin sintetaze kontraindicirani ili ih pacijenti ne podnose. Najbolje tablete za giht su također korisne u liječenju obiteljske mediteranske vrućice kako bi spriječile napade i amiloidozu, kako kod odraslih, tako i kod djece.

Najbolje tablete za giht – upute i nuspojave

Najbolje tablete za giht se kod akutnog napada gihta uzima 2 do 3 puta na dan po 0,5 miligrama, s mogućnošću početne doze od 1 mg. Tableta se treba popiti uz čašu vode. Treba prestati s liječenjem ako se pojave gastrointestinalni simptomi kao što su proljev ili povraćanje, ili ako nema učinka nakon 2 do 3 dana. Ne uzimati više od 6 mg tijekom jednog ciklusa liječenja. Nakon završetka ciklusa, ne započinjati s drugim tretmanom barem 3 dana (72 sata). Kod profilakse za napad gihta, odrasle osobe uzimaju 0,5 do 1 miligrama tablete u večernjim satima. Kod obiteljske mediteranske vrućice se uzima tableta od 1 do 3 miligrama na dan, a može se uzeti kao jedna doza ili se raspodijeliti u dvije doze. Ako nema efekata, može se doza povećati na 3 miligrama. Kod pedijatrijskih bolesnika, doza ovisi o uzrastu. Kod djece mlađe od 5 godina se primjenjuje doza od 0,5 miligrama na da. Kod djece između 5 i 10 godina se primjenjuje doza od 1 miligram na dan. Kod djece starije od 10 godina se primjenjuje doza od 1,5 miligrama na dan. Dnevne doze veće od 1 miligram se mogu podijeliti u dvije doze. Kod djece s nefropatijskom amiloidozom, mogu se davati doze do 2 miligrama. Kod bolesnika s blagim i umjerenim oštećenjem jetre i/ili bubrega, dnevna doza je 0,5 miligrama. Najbolje tablete za giht mogu jednako kao i drugi lijekovi uzrokovati nuspojave. Najčešće nuspojave su proljev, povraćanje, mučnina, oteklina zgloba, crvenilo i osjetljivost.

Najbolje tablete za giht – cijena i iskustva

Najbolje tablete za giht su sebi sadrže djelatnu tvar kolhicin, te jedna tableta od 1 miligrama sadrži 1 miligrama kolhicina. Osim ove djelatne tvari, lijek sadrži i druge pomoćne tvari. Pomoćne tvari uključuju laktozu hidrat, prethodno gelirani škrob, natrijev škroboglikolat, koloidni, bezvodni silicijev dioksid i stearatnu kiselinu. Tablete su bijele do bjelkaste boje, okruglog oblika, bikonveksne, nisu obložene filmom, te na jednoj strani imaju utisnuto slovo H, dok na drugoj strani nema oznake. Promjer tableta je oko 6 mm, a debljina oko 3,7 mm. Lijek dolazi u PVC/PVDC blister pakiranju koje je zapečaćeno aluminijskom folijom. Dostupno je u pakiranjima od 10,15,30, od 45,60 i 90 tableta, a rok valjanosti ovih tableta iznosi 36 mjeseci. Lijek čuvajte u originalnom pakiranju kako biste ih zaštitili od utjecaja svjetlosti. Najbolje tablete za giht se mogu kupiti u ljekarni, te kod kupovine ovih tableta će Vam trebati liječnički recept. Iskustva drugih koji su isprobali ovaj lijek ističu kako im je puno pomoglo kod smanjenja napadaja gihta te ih preporučuju drugima.

Tagovi:

#Najbolje #tablete #giht #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak