Lifestyle

Persen tablete – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što su Persen tablete i za što se koriste?

Persen se opisuje kao tradicionalni te biljni lijek koji će se koristit onda kada se trebaju ublažiti simptomi psihičkog stresa poput nemira ili napetosti. Tablete se mogu koristiti i kao pomoć za nesanicu. Persen tablete nisu pogodne za osobe koje imaju alergiju na djelatne tvari lijeka, ili za osobe koje imaju problema sa žući. Prije uzimanja navedenih tableta potrebno je odraditi liječničko savjetovanje. Persen tablete se uzimaju uz vodu, uz obrok ili nakon njega. Ukoliko ste trudni ili planirate skoru trudnoću, bolje je izbjegavati navedeni lijek.

Dojiljama se može odrediti liječenje s Persenom, no uz dodatne mjere opreza. Prilikom uzimanja navedenih tableta trebao bi se izbjegavati fizički rad i upravljanje strojevima radi smanjene koncentracije. Navedene se tablete sastoje od laktoze, hidrata, saharoze, i tekuće glukoze – stoga se preporučuje razgovor s liječnikom oko mogućnosti nepodnošenja navedenih šećera. Lijek se može koristiti dugotrajno ili kratkotrajno, ovisno o prisustvu stresa i načinu života. Njihovo djelovanje je smirujuće i opuštajuće.

Persen tablete primjena i mjere opreza

Kako će se uzimati Persen tablete? Svaki lijek, neovisno o obliku se uzima prema uputama lijeka ili prema uputama vašeg liječnika ili ljekarnika. Provjerite s vašim liječnikom određene doze. Preporučene doze mogu iznositi: Odrasli, djeca od 12 godina – Ublažavanje umjereno blagih simptoma stresa: 3 tablete 3x dnevno (9 tableta ukupno). Ublažavanje nesanice: 3 tablete do 30 minuta prije spavanja. Poželjno je ne prekoračiti navedene doze kako ne bi došlo do razvoja komplikacija.

Tablete će se uzimati kroz usta, gutaju se uz manju dozu vode, s obrokom, uz obrok ili nakon obroka. Ako se u roku od 2 tjedna stres ne povuče i stanje se ne normalizira, tada je potrebno dodatno liječničko savjetovanje. Što ako ste uzeli veću dozu? U tom slučaju možete osjetiti sljedeće simptome: umor, grčeve u želucu, pritisak u prsima, drhtanje ruku, proširenje zjenica. Što ako ste zaboravili uzeti Persen tablete? U tom slučaju tablete se uzimaju onda kada se sjetite da ste zaboravili. Navedeno vrijedi jedino ako nije u istom terminu kao i sljedeća doza.

Persen tablete iskustva i liječenje

Osobe koje su primjenjivale Persen tablete za smirenje stresa i nesanicu navode kako su one djelotvorne. Iskustva s navedenim tabletama su pozitivna, no ima slučajeva koji navode kako se nisu osjećali bolje nakon primjene od 2 tjedna. Da li ove tablete uzrokuju nuspojave? Nuspojave su moguće. Često se navode sljedeće nuspojave: Mučnina, bolovi i grčevi u trbuhu, moguće pogoršanje žgaravice. Persen tablete se mogu kupiti u ljekarni bez liječničkog recepta. Prije kupnje i konzumacije poželjno je liječničko savjetovanje. Cijena tableta ovisi o veličini pakiranja.

Kako se određuje liječenje ovim tabletama? Kako bi se postiglo najučinkovitije liječenje potrebno je držati se uputa o korištenju lijeka. Isto tako, možete tražiti ljekarnika ili liječnika da vam pobliže objasne konzumaciju i terapiju. Kako će se čuvati navedene tablete nakon otvaranja? Tablete je potrebno držati u svojoj blizini, podalje od djece. Potrebno ih je čuvati u izvornom pakiranju uz uputu o lijeku, na temperaturi do 25 stupnjeva. Nemojte koristiti tablete nakon datuma isteka roka valjanosti koji je naveden na kutiji proizvođača. Neiskorištene tablete bacite prema uputama kako ne bi zagadili okoliš.

Tagovi:

#Persen #tablete #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak