Lifestyle

Allergodil – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Allergodil i za što se koristi?

Allergodil kapi za oči sadrže djelatnu tvar azelastin, što navedeni lijek stavlja u skupinu lijekova koji su poznatiji pod nazivom antihistaminici. Za što se koriste antihistaminici? Koriste se za zaustavljanje učinaka histamina i drugih tvari koje naš organizam prirodno proizvodi kada nastaje alergijska reakcija. Dokazano je da se azelastin može koristiti kod smanjenja upale očiju. Za što će se primjenjivati Allergodil? Koristit će se za: Liječenje kao i prevenciju sezonskih alergija koje uzrokuju upalu očiju.

Koristi se kod djece iznad 4 godine, adolescenata i starijih. Koristi se također za čiječenje i prevenciju alergijskih upala očiju koje nastaju alergijom na određene tvari (kućna prašina, životinjska dlaka). Ove kapi se ne koriste za liječenje infekcija oka. Ukoliko osoba ne primijeti djelovanje i olakšanje nakon dva dana primjene, tada je potrebno zatražiti liječničko mišljenje. Što morate znati prije korištenja navedenih kapi za oči? Lijek nije primjeren za osobe koje su preosjetljive ili alergične na djelatnu tvar lijeka. Savjetujte se s liječnikom prije primjenjivanja lijeka.

Allergodil primjena i mjere opreza

Lijek će se koristit za: Upalu očiju koja je nastala uslijed sezonskog alergijskog konjunktivitisa i za upalu koja je nastala ne sezonskim alergijskim konjunktivitisom. Siguran je za primjenu kod djece i adolescenata, iako se ne preporučuje za liječenje djece mlađe od 12 godina ukoliko se radi o alergijskoj reakciji na prašinu ili dlake životinja. Da li se Allergodil može koristiti uz druge lijekove? Do sada nisu zabilježena međudjelovanja s ostalim lijekovima. Kako se koristi Allergodil? Kapi će se primjenjivati prema uputama koje ste dobili od liječnika ili ljekarnika. Preporučene doze su:

Liječenje sezonskog alergijskog konjunktivitisa – odrasli i djeca starija od 4 godine primjenjivat će jednu kap u svaku oko 2 x dnevno (poželjno ujutro i navečer). Liječenje ne sezonskog alergijskog konjunktivitisa – odrasli i djeca starija od 12 godina primjenjivat će jednu kap 2 x dnevno (poželjno ujutro i navečer). Olakšanje u oku bi trebalo nastupiti unutar 15 do 30 minuta. U slučaju da osoba pati od teže izraženih simptoma, tada se doziranje može povećati do 4 puta dnevno. Lijek se ne smije primjenjivati dulje od 6 tjedana. Upute o pravilnoj primjeni naslikane su na uputi o lijeku.

Allergodil iskustva i liječenje

Osobe koje koriste Allergodil kapi za oči navode kako su one djelotvorne i kako uspješno smanjuju simptome koji se pojavljuju usred alergijske reakcije oka. Iskustva mogu biti različita, ovisno o jačini alergije. Da li će navedene kapi za oči uzrokovati nuspojave? Nuspojave se mogu pojaviti. Česte – Blaga iritacija očiju, osjećaj žarenja, svrbeži i suzenje. Manje česte – Gorak okus lijeka koji se pojavljuje u ustima. Vrlo rijetko – Alergijska reakcija u obliku osipa ili svrbeža.

GoSlim - smršaj zdravo

Nuspojave ne traju dugo, često traju toliko dok se oko ne prilagodi na kap. Allergodil će se dobiti na liječnički recept. Cijena pakiranja 1 x 6 ml (0,5 mg/ml) iznosi 3,93€ uz doplatu od 2,65€. Kako će se čuvati kapi za oči nakon otvaranja? Lijek je potrebno držati na sigurnom mjestu, podalje od djece. Kapi ne zahtijevaju posebne uvjete čuvanja, iako je poželjno da se one uvijek drže u svom izvornom pakiranju uz priloženu uputu o lijeku. Potrebno je obratiti pozornost na rok valjanosti i brižno odlaganje.

Tagovi:

#Allergodil #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak