Apazol – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Apazol i kako djeluje

Povremena žgaravica može se pojaviti kod svakoga, najčešće kada se pojede nešto što nam smeta ili kada pretjeramo s hranom. Žgaravica kao takva neugodan je osjećaj uzrokovan želučanom kiselinom i ona može ostaviti osjećaj žarenja, po čemu je i dobila ime. Povremene žgaravice ljudima uzrokuju probleme, no postoje neki ljudi koji pate od svakodnevnih žgaravica uzrokovanih prekomjernom proizvodnjom želučane kiseline zbog čega je takva stanja potrebno liječiti. Apazol je lijek kojim se najčešće liječe takvi problemi. Osim što smanjuje količine želučane kiseline koja stvara bolesti želuca, također djeluje i na bolesti crijeva koje nastaju upravo zbog te kiseline. Apazol djeluje kao selektivni inhibitor protonske pumpe čija je namjera smanjiti količinu želučane kiseline. Najčešće bolesti zbog kojih se taj lijek daje su refluksni ezofagitis, odnosno, upale jednjaka te se njime liječe ulkusi želuca i dvanaesnika, Zollinger-Ellisonov sindrom, no također je jedan od lijekova koji se daju prilikom infekcije nastale bakterijom Helicobacter pylori, no u toj se situaciji kombinira a antibioticima.

Apazol i njegove nuspojave

Aktivni sastojak apazola je pantoprazol, pa je stoga taj lijek automatski neprimjeren za ljude koji imaju osjetljivost na taj sastojak te je stoga to jedna od nuspojava toga lijeka alergijska reakcije i on se ne preporučuje takvim ljudima. Osim toga, kao i svaki lijek, apazol također ima određen broj nuspojava koje se klasificiraju kao česte, rijetke i vrlo rijetke te su one zabilježene u uputama koje dolaze uz sam lijek. Apazol kao česte nuspojave navodi nadutost, zatvor, suhoću usta, pojavu kožnu osipa, umor i poteškoće sa spavanjem te su to nuspojave koje zahvaćaju nekoliko osoba od njih 1000. Rijetke nuspojave su povišenje nekih krvnih vrijednosti kao što je bilirubin, pojava edema ili povišenje tjelesne temperature, teškoće prilikom gutanja, učestalo povraćanje i nagli gubitak tjelesne težine. Takve se nuspojave rijetko događaju, no dobro je znati da su moguće. Svaku nuspojavu koju se zamijeti potrebno je spomenuti svojem liječniku kako bi vidjeli koji je daljnji tijek liječenja.

Pročitajte:  Hormon rasta iskustva

Apazol i kako doći do njega

Apazol je lijek koji se prepisuje od strane liječnika te se može kupiti u ljekarni uz predočenje recepta. Lijek ne postoji u slobodnoj prodaji te se bez odobrenog recepta ne može nabaviti. Apazol je lijek koji se nalazi na osnovnoj listi lijekova, što znači da ga velikim djelom pokriva osnovno zdravstveno osiguranje. Postoji više proizvođača tog lijeka pa stoga cijena može malo varirati, no svakako je cjenovno pristupačan. Uz dopunsko zdravstveno osiguranje, doplata je zanemariva. Kako se radi o vrlo djelotvornom lijeku koji se generalno dobro podnosi, doktori ga često prepisuju u ranije navedenim stanjima. Podnošljivost kao i djelotvornost lijeka mogu varirati od osobe do osobe, pa se tako iskustva mogu razlikovati. No ukoliko sami ne probate lijek ukoliko vam liječnik isti prepiše, ne možete znati kakvo će djelovanje istog biti. Za više iskustava korisnika uvijek je dobro proučiti iskustva korisnika bilo uživo ili putem interneta na mjestima kao što su forumi.

Tagovi:

#Apazol #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Related post

O autoru

Dodaj komentar