Lifestyle

Beloderm – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Beloderm – djelovanje

Beloderm pripada skupini kortikoidnih lijekova s protuupalnim djelovanjem za ublažavanje sljedećih simptoma: svrbež, ekcem i dermatitis. Aktivna tvar lijeka je betametazon. Lijek je namijenjen za vanjsku upotrebu u liječenju mnogih kožnih bolesti. Vaš liječnik će odrediti trajanje terapije na temelju težine Vaših zdravstvenih problema. Nanesite kremu u tankom sloju na oboljelo mjesto. Prije nanošenja potrebno je voditi računa o higijeni ruku. Učestalost primjene lijeka je jednom ili dva puta dnevno. Može se koristiti do dva tjedna na zahvaćenom području. Tijekom uporabe treba se pridržavati određenih uputa o primjeni, količini nanošenja te posebno paziti da mast ne dođe u dodir s očima. Nemojte mijenjati Beloderm ako: postoji preosjetljivost na betametazon ili bilo koji drugi sastojak formule; ako imate problema s kožom. Svatko s poviješću alergijskih reakcija na aktivni sastojak betametazon trebao bi izbjegavati korištenje masti. Trudnice i dojilje mogu ga koristiti samo prema preporuci liječnika specijaliste. Kao jedinstvena krema za liječenje upalnih problema kože, uz redovitu upotrebu pokazuje svoje djelovanje u kratkom vremenskom periodu.

Beloderm – nuspojave

Iako je vrlo učinkovit protuupalni lijek koji propisuju liječnici, Beloderm može izazvati nuspojave. Česte nuspojave: bol, osjećaj pečenja i svrbež na mjestu primjene. Vrlo rijetke nuspojave: suhoća kože, promjena boje površine kože, crvenilo, svrbež, stanjenje kože na mjestu primjene i rast guste dlake, promjena boje površine kože, alergijske reakcije na koži. Vjerojatnost ovih nuspojava može se razlikovati od osobe do osobe, a također ovisi o čimbenicima kao što su doza i trajanje uporabe. U slučaju nuspojava, trebate se obratiti liječniku. Kortikosteroidi mogu izazvati određene promjene na koži čak i kada se lijek koristi u malim dozama. Osim toga, korištenje kortikosteroida može kožu učiniti tanjom i krhkom, uz pojavu tankih i crvenih krvnih žila na koži. Uz dugotrajnu primjenu ili u visokim dozama, Beloderm može izazvati nuspojave koje se mogu naći kod drugih kortikosteroidnih lijekova. Ako se stanje pogorša u području primjene, to je znak da imate alergiju koja zahtijeva liječničku pomoć.

Beloderm – cijena, iskustvo

Kortikosteroidi, uključujući Beloderm, smiju se koristiti samo ako ih je propisao liječnik. Ako se krema nanosi bez preporuke liječnika, može izazvati niz zdravstvenih posljedica. Budući da se radi o lijeku čija primjena podrazumijeva precizne indikacije, pravilnom primjenom smanjit će se mogućnost razvoja nuspojava. Liječnik koji propisuje Beloderm mora precizno rasporediti njegovu primjenu ovisno o vrsti bolesti. U starijih osoba treba procijeniti primjenu ovog kortikoidnog lijeka, uzimajući u obzir metabolizam i tjelesno stanje. Značajne prednosti u odnosu na druge kortikosteroide su pojačano, protuupalno i antialergijsko djelovanje djelatne tvari betametazona. Istraživanja su pokazala da je 97% pacijenata imalo poboljšanje nakon tjedan dana liječenja. Razgovarajte sa svojim liječnikom o drugim lijekovima koje uzimate jer oni mogu utjecati na djelovanje djelatne tvari betametazona. Cijena ovisi o ljekarni u kojoj se lijek može kupiti. Lijek treba čuvati izvan dohvata djece. Ne koristite lijek nakon isteka roka valjanosti navedenog na kutiji. Pitajte liječnika kako zbrinuti lijek kojem je istekao rok trajanja ili više nije potreban. Ove mjere pomažu u očuvanju okoliša. Čuvati na temperaturi ispod 25ºC.

Tagovi:

#Beloderm #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

Komentariši