Lifestyle

Betmiga – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Betmiga – primjena i djelovanje

Betmiga je lijek koji se koristi za liječenje prekomjerne aktivnosti mokraćnog mjehura (OAB), što može uzrokovati simptome poput čestog mokrenja, urgencije, naglog nagona za mokrenjem i inkontinencije. Betmiga je selektivni agonist beta-3 adrenergičkih receptora u mokraćnom mjehuru koji opušta mišiće te povećava kapacitet u mokraćnom mjehuru, što pomaže kod smanjenja učestalosti mokrenja i naglih nagona za mokrenjem te povećava kontrolu nad mokrenjem. Lijek je dobro podnošljiv, ali kao i svi lijekovi, može uzrokovati nuspojave, o čemu ćemo Vam više reći u nastavku članka, te ćemo isto reći kako se uzima ovaj lijek. Lijek se ne preporučuje trudnicama, ženama koje doje i osobama s teškim oštećenjem jetre ili bubrega. Također, pacijenti koji uzimaju neke druge lijekove ili imaju neke druge zdravstvene probleme mogu biti kontraindicirani za uzimanje ovog lijeka. Stoga je važno da pacijenti razgovaraju sa svojim liječnikom o svim svojim zdravstvenim problemima i lijekovima koje uzimaju prije nego što započnu koristiti ovaj lijek.

Betmiga – upute i nuspojave

Betmiga tablete se uzimaju jednom na dan uz čašu vode. Preporučena dnevna doza je 25 miligrama, ali liječnik može preporučiti povećanje doze na 50 miligrama na dan ako se simptomi ne poboljšaju nakon četiri tjedna uporabe. Nuspojave koje se mogu pojaviti nakon uzimanja lijeka su glavobolja, mučnina, zatvor, proljev, bol u trbuhu, vrtoglavica, infekcija mokraćnog sustava i problemi s postizanjem erekcije. Većina ovih nuspojava obično su blage i nestaju nakon nekoliko dana ili tjedana. Međutim, ako se nuspojave pogoršaju ili se ne povlače, u tom slučaju je bitno se obratiti svojem liječniku. U rijetkim slučajevima Betmiga tablete mogu uzrokovati ozbiljnije nuspojave, kao što su to hipertenzija odnosno visoki krvni tlak, bradikardija odnosno spor srčani ritam, aritmija srca ili nepravilni srčani ritam, anafilaktička reakcija, te oticanje lica, jezika i grla. Ako primijetite bilo kakve simptome ozbiljnih nuspojava, trebate odmah obavijestiti svojeg liječnika te je bitno odmah prekinuti s uporabom ovih tableta.

Betmiga – cijena i iskustva

Betmiga tablete trebate držati što dalje od pogleda i dohvata male djece. Isto tako, bitno je držati ove tablete na suhom i tamnom mjestu dalje od izvora vlage i sunčeve svjetlosti. Nakon što tabletama istekne njihov rok trajanja, više ne smijete dalje koristiti ove tablete zbog mogućih nuspojava. Ujedno, ako se promijeni vanjski izgleda tableta, isto tako nemojte ih koristiti dalje te ih bacite na za to predviđeno mjesto za odlaganje opasnog otpada. Tablete čuvajte u njihovom originalnom pakiranju na sobnoj temperaturi do 25 stupnjeva Celzijeva. Betmiga tablete se mogu kupiti po dobroj cijeni u svakoj ljekarni uz predočenje recepta koji Vam je prepisao Vaš obiteljski liječnik. Kada su u pitanju iskustva drugih osoba vezana uz ovaj lijek, mnogi su pohvalili brzo i efikasno djelovanje ovih tableta, te je mnogima pomoglo kod liječenja bolesti i ublažilo je simptome. Nadalje, mnogi preporučuju drugima ovaj lijek ukoliko pate od problema s mokraćnim mjehurom.

Tagovi:

#Betmiga #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

GoSlim - smršaj zdravo