Lifestyle

Bonnedra – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Bonnedra – akcija

Bonnedra je indicirana za liječenje osteoporoze, slabljenje kostiju radi smanjenja rizika od prijeloma i prevenciju osteoporoze u žena u postmenopauzi. Nalazi se u skupini lijekova koji se nazivaju bisfosfonati. Sadrži ibandronatnu kiselinu koja usporava gubitak koštane mase i sprječava prijelome kostiju. Ibandronatna kiselina je vrlo moćna tvar koja inhibira resorpciju koštanog tkiva koja uzrokuje krhkost kostiju ili osteoporozu, koja se uglavnom javlja kod žena u postmenopauzi. Tableta se uzima na prazan želudac i brzo se apsorbira u krv, a maksimalna koncentracija se postiže nakon 30 minuta do dva sata. Ne smijete uzimati Bonnedra tablete ako ste preosjetljivi na sastojke pripravka, ako imate abnormalnosti jednjaka, kao što su usporeno pražnjenje jednjaka, suženje jednjaka ili nemogućnost opuštanja jednjaka, ako imate tešku bolest bubrega, niske razine kalcija. u krvi. Recite svom liječniku ako ste imali problema s gutanjem, želučane ili probavne bolesti ili bilo koje stanje koje vašem tijelu otežava apsorpciju hranjivih tvari iz hrane.

Bonnedra – nuspojave

Uobičajene nuspojave koje se javljaju u između 1% i 10% pacijenata koji koriste Bonnedra tablete uključuju: glavobolju, gastrointestinalne smetnje, probavne smetnje, mučninu, nadutost, osip s crvenilom kože, bolove u kostima, mišićima ili zglobovima, umor i gripu. poput simptoma. Neuobičajene reakcije javljaju se u 0,1% i 1% pacijenata i uključuju: vrtoglavicu, gastritis, povraćanje i otežano gutanje, bolove u leđima, poremećaje mišićno-koštanog sustava. Rijetke reakcije koje se javljaju između 0,01% i 0,1% pacijenata tijekom primjene ovog lijeka su: edem lica, poremećaji imunološkog sustava, poremećaji kože. Ako se pojave znakovi alergijske reakcije, poput osipa, otežanog disanja, oticanja lica, usana, jezika ili grla, odmah potražite liječničku pomoć. Predoziranje lijekom može dovesti do gastrointestinalnih problema kao što su želučane tegobe, žgaravica, gastritis ili čir. Zbog opasnosti od iritacije jednjaka, osoba ne smije izazivati ​​povraćanje, mora biti u sjedećem ili stojećem položaju. Određeni lijekovi mogu utjecati na to kako vaše tijelo apsorbira Bonnedra tablete. Obavijestite svog liječnika ako uzimate lijekove na recept, dodatke prehrani i vitamine, osobito protuupalne lijekove.

Bonnedra – učinci, nuspojave, cijena, iskustva

Kod ljudi s dijagnosticiranom osteoporozom, koštani minerali se gube mnogo brže nego što se mogu nadoknaditi. Bonnedra, koja pripada skupini lijekova zvanih bisfosfonati, sprječava gubitak kalcija i drugih minerala iz kostiju usporavanjem procesa koji otapaju koštano tkivo. Na taj način pomažu kostima da ostanu čvrste. Ako je osoba već razvila osteoporozu, Bonnedra može spriječiti prijelome kostiju. Ovaj lijek se mora koristiti točno prema uputama, a terapija se može nastaviti samo onoliko dugo koliko Vam je propisao liječnik. U starijih bolesnika preporučuje se procjena rizika prije primjene ako postoji teško zatajenje bubrega. Preporučena doza je jedna tableta od 150 mg jednom mjesečno. Tablete se moraju uzimati svaki mjesec na isti datum. Rezultati istraživanja pokazali su da bisfosfonati utječu na smanjenje osteoartritičnih promjena ovisno o vrsti doze lijeka i vremenu početka liječenja. Stadij bolesti i početak liječenja najvažniji su čimbenici učinkovitosti ovog lijeka. Cijena ovisi o ljekarni u kojoj se lijek može kupiti.

Tagovi:

#Bonnedra #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva

Komentariši