Lifestyle

Concor cor – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Lijek Concor cor djelovanje

Lijek Concor cor je lijek koji djeluje kao beta blokator, bisoprolol, sa glavnim djelovanjem na živčane impulse u srcu kojima usporava ritam srca kako bi srce moglo pumpati krv na optimalan način. U zdravstvenim situacijama kod stabilnog kroničnog zatajenja srca ovaj lijek ima svoju primjenu jer se može kombinirati i sa drugim lijekovima kao što su ACE inhibitori, srčani glikozidi i diuretici.

Potreban je oprez u terapiji ovim lijekom ukoliko imate određene bolesti kao što su astma, metabolička acidoza, problemi sa cirkulacijom, alergije, dijabetes, poremećaji u radu bubrega i jetre, poremećaji u radu štitnjače. Ne preporučuje se terapija ovim lijekom ukoliko imate akutno zatajenje srca, usporeni puls, nizak krvni tlak, srčanih stanja kada srce radi vrlo usporeno.

Izuzetno je važno kod terapije lijekom Concor cor upoznati liječnika sa zdravstvenim stanjem vašeg tijela, sa svim bolestima koje imate, te informirati liječnika koje sve lijekove konzumirate zbog drugih bolesti. Liječnik je taj koji će odlučiti o terapiji ovim lijekom na temelju informacija koje ima.

Nuspojave lijeka Concor cor

Kod terapije lijekom Concor cor mogu se pojaviti komplikacije i nuspojave naročito ako kombinirate ovaj lijek sa drugim lijekovima s kojima međusobno djelovanje lijekova može biti i toksično i pogubno za zdravstveno stanje osobe. Terapija ovim lijekom se ne preporučuje dojiljama, trudnicama, te djeci mlađoj od 18 godina.

Nuspojave u terapiji lijekom Concor cor koje mogu biti vrlo ozbiljne su usporavanje rada srca, pogoršanja zatajenja srca, te vrlo usporen i nepravilan rad srca. Vrlo često nuspojave koje će se pojaviti su glavobolje, omaglice, umor, slabost, hladnoća i gubitak osjeta u rukama i nogama, nizak krvni tlak, te probavni poremećaji kao što su mučnine, povraćanja, proljev i zatvor.

Prostamid - Za zdravu prostatu

Nuspojave se mogu pojaviti i kao psihički problemi depresije i halucinacije, poremećaji spavanja, omaglice kod dizanja iz ležećeg i sjedećeg položaja, te problemi sa disanjem ukoliko postoji astma ili neke druge plućne bolesti. Mogu se pojaviti i grčevi u mišićima i slabost mišića, oslabljen sluh, suhoća očiju, pojava žutice na koži i bjeloočnicama što je znak poremećaja rada jetre.

Iskustva u terapiji lijekom Concor cor

Osobe koje su bile na terapiji lijekom Concor cor mogu posvjedočiti da je ovaj lijek vrlo djelotvoran, a može se kombinirati i sa drugim lijekovima za istu namjenu. No, svi će potvrditi da u kombinaciji sa nekim drugim lijekovima treba biti oprezan, kao i kod nekih zdravstvenih stanja kako bi se izbjegle brojne zdravstvene komplikacije.

Neke su osobe u terapiji lijekom Concor cor imale problema sa potencijom, ali i halucinacije. Kod nekih se pojavilo crvenilo i iritacije oka sa simptomima konjunktivitisa, dok se kod drugih javio gubitak kose, te promjene na koži kao što je ljuskanje kože kao što se događa kod psorijaza, popraćeno i osipom koji je karakterističan za psorijaze.

Puno je korisnika ovog lijek svjedočilo da je osjećalo omaglice i da zbog toga nisu mogli upravljati vozilima i raditi na strojevima, pa stoga u slučaju omaglica nikako nemojte upravljati vozilima. Ovaj se lijek izdaje isključivo na recept liječnika specijalista i nije ga moguće nabaviti u ljekarnama bez recepta.

Tagovi:

#Concor #cor #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak