Lifestyle

Da li Cedevita goji – AdresarSporta.rs

Cedevita također posjeduje kalorije

Svi napici sadrže određenu količinu kalorija, pri čemu neki mogu biti prave kalorijske bombe. Cedevita također ima svoje kalorije, stoga je važno voditi računa o količini unesenih kalorija kroz prehranu i ostale napitke. Odraslima se preporučuje konzumacija dvije čaše cedevite, dok djeca trebaju piti samo jednu čašu, kako bi se izbjegle hipervitaminoze. Konzumacija cedevite noću se ne preporučuje jer vitamini mogu uzrokovati nesanicu. Preporučljivo je unositi prirodne vitamine kroz prehranu, umjesto sintetičkih napitaka poput cedevite.

Cedevita sadrži 365 kalorija na 100 grama praha, no obično se dodaje jedna žlica cedevite u čašu vode, čime se količina kalorija smanjuje na oko 70, bez značajne količine masti i bjelančevina. U 100 grama cedevite nalazi se 84 grama ugljikohidrata koji su 100% šećer, 2,3 grama soli te različiti vitamini poput vitamina C, niacina, vitamina E, pantotenske kiseline te ostalih B vitamina.

Uz optimalnu konzumaciju, cedevita ne uzrokuje debljanje

Cedevita je popularan napitak koji se često konzumira, no važno je pridržavati se preporučenih doza kako bi se izbjegle neželjene posljedice. Prekomjerna konzumacija cedevite može uzrokovati oštećenje jetre ili stvaranje bubrežnih kamenaca. Preporučena dnevna doza cedevite ne bi trebala prelaziti 20% ukupnog dnevnog unosa kalorija kroz hranu i napitke. Prekomjerni unos vitamina može uzrokovati probavne probleme, mučninu, povraćanje i druge nuspojave, stoga je važno pridržavati se preporučenih doza.

Cedevita je instant napitak

U svijetu brzine, instant proizvodi su vrlo popularni, među njima je i cedevita koja se jednostavno priprema i instant može konzumirati. Unatoč praktičnosti, važno je imati na umu da cedevita sadrži puno šećera i svakodnevna prekomjerna konzumacija može imati negativne posljedice. Njena sintetička struktura vitamina zahtijeva sukladnost s preporučenim dnevnim dozama.

Cilj je unositi potrebne nutrijente kroz prehranu, uključujući i vitamine, jer ih tijelo najbolje apsorbira iz prirodnih izvora. Cedevita kao dodatak prehrani nadomješta nedostatak vitamina, no važno je ne pretjerivati s količinom unosa. Više od dvije čaše dnevno može negativno utjecati na zdravlje, stoga je važno pridržavati se preporuka i paziti na količinu unosa cedevite.

Tagovi:

Izvor: ( www.arz.hr / Adresarsporta.rs )