Lifestyle

Dali je dobro piti andol 100

Što su Andol 100 tablete i za što se koriste?

Andol 100 tablete u sebi sadrže 100 mg acetilsalicilatne kiseline koja dolazi u puferiranom obliku. Tablete su na izgled bijele, okrugle, imaju otisnuto slovo P na jednoj strani i urez na drugoj strani. Ovaj urez nije namijenjen kako bi se tableta mogla prelomiti. Za što se koriste Andol 100 tablete? Najčešće se primjenjuju za: Sekundarnu prevenciju infarkta kod bolesnika koji u povijesti bolesti imaju proživljen infarkt, kao sekundarna prevencija za moždani udar kod bolesnika koji u povijesti bolesti imaju proživljen moždani umar, za sprječavanje tromboembolije nakon što je napravljen operativni ili intervencijski zahvat na krvnim žilama.

Potrebno je naglasiti kako se navedeni lijek ne koristi za ublažavanje boli, i ne koristi se za snižavanje temperature u slučaju gripe ili prehlade. Lijek se također ne primjenjuje u hitnim slučajevima, već se koristi samo kao sekundarna prevencija u određenom dugotrajnom liječenju. Liječenje ovim tabletama određuje liječnik ili ljekarnik. Nikada nemojte svojevoljno i bez prethodnog savjetovanja uzimati navedene tablete, niti ih nemojte davati drugim osobama.

Kako se koriste Andol 100 tablete?

Navedene tablete namijenjene su za dugotrajno liječenje. Doziranje se odnosi na jednu tabletu dnevno. Andol 100 tablete nisu pogodne za liječenje djece ili adolescenata koji su mlađi od 16 godina (osim ako liječnik ne odredi drugačije). Kod liječenje starijih bolesnika potreban je oprez jer su skloniji razvoju nuspojava. Bolesnici koji pate od oštećenja funkcije bubrega ili jetre mogu imati posebno propisane doze. Kako se uzimaju Andol 100 tablete? Ovisno prema dozi, tableta se uzima cijela i guta uz čašu vode. Potrebno je držati se preporučenih doza kako ne bi došlo do predoziranje. Znakovi predoziranja pojavljuju se unutar 24 sata od uzimanja lijeka.

Znakovi predoziranja su: Glavobolja, vrtoglavica, osjećaj zujanja u ušima, znojenje, smetenost, nekontrolirana žeđ, osjećaj mučnine i povraćanje. Kod predoziranja važno je zatražiti liječničku pomoć kako ne bi došlo do izraženijih poremećaja svijesti ili kome. Da li navedene tablete uzrokuju nuspojave? U najčešće nuspojave ubrajaju se dispepsija, mučnina i povraćanje kao i oštećenja na želučanoj sluznici. U rijetkim slučajevima može se pojaviti preosjetljivost kao osip, uritkarija, svrbež, hunjavica. Dužni ste obavijestiti svog liječnika ako postoje nuspojave.

Da li je dobro piti Andol 100 tablete?

Djelatna tvar navedenog lijeka je acetilsalicilatna kiselina, što navedeni lijek stavlja u skupinu lijekova koji se nazivaju antiagregacijski lijekovi. Andol 100 tablete će se koristiti kao prevencija protiv ponovnog srčanog ili moždanog udara, no mogu se koristiti i za sprječavanje stvaranja krvnih ugrušaka nakon pojedinih zahvata koji otvaraju i šire krvne žile. Ove tablete nisu namijenjene za ublažavanje boli ili za uklanjanje simptoma prehlade. Andol 100 koristi se isključivo u svrhe dugotrajnog preventivnog liječenja.

Parazol - Protiv parazita

Da li je dobro piti navedeni lijek? Iskustva mnogih bolesnika su pozitivna, no važno je naglasiti kako uz primjenu ovog lijeka dolazi i promjena u načinu života. Osobe koje su već jednom doživjele srčani ili moždani udar primorani su promijeniti svoji stil života kako im se navedena stanja ne bi opet dogodila. Navedene tablete služe kao doza prevencije, no najbolje djelovanje pokazuju uz promijenjen stil života – zdrava i raznolika prehrana, više fizičke aktivnosti, manje stresa.

Tagovi:

#Dali #dobro #piti #andol
Izvorni članak