Lifestyle

Ensure napitak kako se koristi

Što je Ensure napitak i čemu služi?

Dodaci prehrani velika su pomoć onima kojima je potrebno više hranjivih tvari i više energije u svakodnevnim aktivnostima. Ensure napitak je specijalizirani dodatak koji podržava opskrbu tvarima za obnavljanje mišićne mase. Osmišljen je kako bi pomogao zdravlju i osigurao potrebne hranjive tvari. Razvijen je u suradnji s nekoliko kliničkih studija. Njegova formula sadrži visok udio vitamina A, B12, C, D, E i K, minerale kalcij, željezo, selen i cink, makronutrijente poput proteina i vlakana koji su važni za održavanje mišićne mase. Ovo je uravnoteženi dodatak prehrani koji sadrži sve potrebne hranjive tvari u preporučenim količinama. Ensure napitak prikladan je za korištenje u različitim dijetama, ako dnevna prehrana ne zadovoljava naše prehrambene potrebe, u procesu oporavka ili nakon bolesti. Kao opcija zdrave prehrane, može poslužiti kao međuobrok u vrijeme koje vama odgovara. Indiciran je za odrasle i starije osobe. Budući da se radi o visokokaloričnom proizvodu, ne preporučuje se zdravim osobama i dijabetičarima. Dostupno je u četiri okusa, banana, vanilija, čokolada i jagoda.

Tko bi trebao uzimati Ensure napitak?

Da bi tijelo pravilno funkcioniralo mora biti u ravnoteži, tj. potrebne su određene hranjive tvari, redovita tjelesna aktivnost i dobar san. Ako nema ravnoteže, samo tijelo ne može funkcionirati adekvatno. Promjene koje se događaju, od prehrambenih navika do kroničnih stanja i procesa starenja, zahtijevaju korištenje dodataka prehrani za vraćanje snage i vitalnosti. Ensure napitak je najbolja svjetska marka dodataka prehrani. Od trenutka kada se pojavio na tržištu do danas ljudima osigurava uravnoteženu prehranu. Može se koristiti kao dodatak vašoj uobičajenoj prehrani, što znači da sadrži sve hranjive tvari koje su potrebne vašem tijelu, poput vitamina i minerala u pravoj količini. Ensure napitak namijenjen je odraslim osobama koje žele voditi aktivan način života i baviti se tjelesnom aktivnošću, osobama koje žele nadopuniti svoju prehranu radi poboljšanja sportskih rezultata, starijim osobama s povećanim prehrambenim potrebama te osobama koje zbog niskog unosa ne mogu zadovoljiti svoje potrebe uz normalnu prehranu. Prilikom primjene ovog dodatka prehrani potrebno je konzultirati se s kvalificiranim stručnjakom ili nutricionistom. Može se kupiti u ljekarnama, specijaliziranim trgovinama i online trgovinama. Imajte na umu da će cijena ovisiti o tome gdje ga kupujete.

Ensure napitak nuspojave

Koje su nuspojave uzimanja Ensure napitka? Što može uzrokovati njegova nepravilna uporaba? Ensure napitak donosi mnoge dobrobiti ako ga uzimate s oprezom i odgovornošću. Prije uzimanja ovog dodatka prehrani posavjetujte se sa stručnjakom koji će vam preporučiti idealne količine kojih se trebate pridržavati. Nikada nemojte sami određivati potrebnu dnevnu dozu. Inače, razina vitamina i minerala u tijelu može postati pretjerano neuravnotežena, što ugrožava tjelesne funkcije osobe. Prije svega, može doći do preopterećenja bubrega, jetre i drugih unutarnjih organa. S vremenom se mogu pojaviti kardiovaskularne ili neurološke bolesti. Višak ugljikohidrata u ovom slučaju može izazvati neželjeno debljanje. Moguće promjene koje se mogu dogoditi su zadržavanje vitamina i minerala. Nuspojave mogu biti blage ili umjerene. Ukoliko se posljedice pojačavaju ili traju duže vrijeme potrebno je potražiti liječničku pomoć. Iako nema podataka o mogućim rizicima povezanim s primjenom tijekom trudnoće i dojenja, ne preporučuje se uzimanje jer se time mogu izbjeći rizici za majku i dijete. Ensure napitak ne koristiti s alkoholnim pićima.

Tagovi:

#Ensure #napitak #kako #koristi
Izvorni članak