Sport, Zanimljivo

Fizički izgled kao dobra motivacija u sportu – zatezanjem kapaka do atraktivnijeg izgleda 


Posmatrajući poznate sportiste ne možemo a da ne uočimo atraktivan izgled i stil koji ostavlja utisak na milione. Sportisti ne samo da učestvuju na važnim turnirima već su članovi raznih događaja, pa svoj fizički izgled moraju prilagođavati stilu života. Tajna njihove lepote čini se da je skrivena u strogim dijetama, uravnoteženom snu, fizičkoj aktivnosti i raznim ograničenjima, međutim, to u praksi i nije baš tako. 

Sportisti – stil, nega lica i tela 

Koristeći mnoge prirodne preparate za negu lica i tela, poznati sportisti uspevaju imati baršunast i raskošan izgled. Proizvodi sa prirodnim uljima, pilinzi i maske za lice, ali i kozmetički tretmani mnogim svetskim šampioniona daju šarm. Pored toga, poznati sportisti puno vremena ulažu u sopstveni stil, raskošne odevne komade i modne dodatke ne štedeći novac. U javnosti, jedni svoje lice dopunjuju sa spukocenim naočarima odavajući sliku misterioznosti, dok drugi veoma rado vole pokazivati svoj mladalački pogled, fantastičnu frizuru i izrazito bele zube. Upravo je to ono što osvaja mnoge fanove sportista širom sveta. Osmeh koji je neodoljiv i zategnuto lice holivudske lepote. 

Zatezanje kapaka kao metoda ulepšavanja 

Poznati sportisti često pribegavaju plastičnim operacijama, liposukciji, raznim korekcijama u izgledu, a posebno zatezanju lica. Starenje je i kod njih sasvim neizbežan proces, ali estetski nedostatak ne sme uticati na karijeru i imidž. Da jedan sportista ne bi izgledao sumorno i vizuelno staro, zatezanje očnih kapaka je odlično rešenje. Predeo oko očiju najosetljivi je na svake promene, a kao rezultat mišići postepeno gube svoj tonus i kapci mlitave. Blefaroplastika kao metoda operacijskog zatezanja kapaka ne samo da vraća mladost već i zadovoljstvo upotpunosti transformišući izgled. Čineći oči istaknutijima podizanje i zatezanje kapaka stvara željene efekte. Pored blefaroplastike posebno je popularna metoda ultrazvučnog liftinga koja se uglavnom fokusira na donje kapke oslobađajući ih od bora. Zatezanje kapaka se vrši u nekoliko tretmana i to prosečnog trajanja od 30 do 60 minuta. Mnogi svetski gimnastičari, fudbaleri, teniseri i drugi sportisti s vremena na vreme odlaze i na termolifting tretman koji koristi infracrveno zračenje i radio talase. Zahvaljujući uticaju termoliftinga na dubinski sloj kože, zatezanje kapaka ovim putem je sigurno. Natečenost i bore uz ovu tehniku podmlađivanja nestaju zbog veće elastičnosti kože i stvaranja fibroblasta. Ipak, ne treba izostaviti u svetu javnih ličnosti ni upotrebu injekcija koje su sve više i više popularne. Zatezanje kapaka i uklanjanje nabora botoksom i hijaluronskom kiselinom ima odlične efekte zbog relaksacije mišića i dodatnog vlaženja zone oko očiju. Injekcije podstiču da se kolagen luči u većoj meri i na ipak primetan način podmlađuju lice. 

Koliko je važno u svetu poznatih imati zategnuto lice

Hirurški i nehirurški tretmani zatezanja kapaka i podmlađivanja lica posebno su namenjeni za poznate ličnosti i sportiste koji pred kamerama i fanovima ne žele da prikažu umoran pogled, asimetričnost, izrazite bore, opuštenu kožu, kese ispod očiju i natečenost. Ponekad se događa da spušteni kapci i prekomerna natečenost kapaka narušava vizuru tokom utakmica i važnih turnira, a nezadovoljstvo fizičkim izgledom prilikom javnih nastupa utiče na rezultate u sportu. Za takve deformacije sportisti se uglavnom pobrinu na vreme tražeći najmerodavniju metodu za svoju periorbitalnu zonu i psihološku podršku. Samim tim, možemo zaključiti da su tretmani za zatezanje i korekciju lica kod javnih ličnosti, a posebno sportista i više nego važni, kako sa estetske osnove tako i sa one funkcionalne koja im obezbeđuje dobar uspeh. 

 Izvorni članak

Komentariši