Herbalife prehrana – Arz.hr

Pomaže li Herbalife prehrana u mršavljenju?

Contents

Herbalife prehrana osmišljena je za pomoć pri mršavljenju, smanjenjem unosa kalorija zamjenama za obroke i poticanjem metabolizma njihovim suplementima. Ne postoje studije o kompletnom Herbalife-ovom programu, ali čini se da zamjene za obroke pomažu kod mršavljenja. U ovom dijelu ćemo raščlaniti zamjene obroka kao i dodatke programa. Svaka porcija (2 mjerice ili 25 grama) Herbalife zamjenske mješavine sadrži: 90 kalorija, 13 g UH, 1 g lipida, 3 g vlakana, 9 g šećera i 9 g proteina. Kada se pomiješa s 240 ml obranog mlijeka, shake sadrži manje od 200 kalorija. Općenito, zamjene za obroke mogu vam pomoći da izgubite težinu tijekom godinu dana korištenja. Zapravo, za kratkoročni gubitak težine, istraživanja sugeriraju da bi mogle biti učinkovitije od tradicionalnih niskokaloričnih dijeta. Herbalife prehrana svakako će vam pomoći da u određenom periodu izgubite nekoliko kilograma. Nedostaju znanstveni podaci o tome koje su dugoročne prednosti i dugoročni nedostatci ovakve vrste prehrane, no postoje studije o tome da ovakva prehrana sprječava vraćanje izgubljenih kilograma.

Herbalife prehrana – prednosti

Osim što pomaže kod mršavljenja, Herbalife prehrana ima nekoliko dodatnih prednosti. Jednostavna je za prakticiranje. Zamjene za obroke, poput onih u Herbalife prehrani, mogu biti dobra opcija za zaposlene ljude ili one kojima nedostaje vremena ili koji nisu baš skloni kuhanju. Za pripremu je potrebno samo pomiješati dvije mjerice praha sa 240 ml obranog mlijeka. Prašak se također može pomiješati s ledom ili voćnim sokom kako bi se napravio smoothie. Ispijanje shakeova umjesto kuhanja može drastično smanjiti vrijeme utrošeno na planiranje, kupovinu i pripremu i konzumaciju obroka. Većina nadomjestaka koje sadrži Herbalife prehrana ima izolat proteina soje, prah (protein) iz sojinih zrna, kao glavni sastojak. Neka istraživanja sugeriraju da konzumiranje sojinih proteina može sniziti razinu kolesterola i smanjiti rizik od srčanih bolesti. Međutim, za postizanje ovog učinka potrebno je gotovo 50 g dnevno. Dvije porcije Herbalifea sadrže samo 18 g pa morate u svoju prehranu uključiti i drugu hranu od soje.

Herbalife prehrana – nedostatci

Iako Herbalife prehrana ima brojne prednosti, ima i neke nedostatke. Herbalife zamjene izrađene su od visoko obrađenih sastojaka kao što su industrijski izolirani proteini, jednostavni ugljikohidrati, vlakna, pojačavači okusa itd. Također sadrži razne vitamine i minerale kako bi nadoknadio hranjive tvari koje nedostaju ovim prerađenim sastojcima. Jedan od najvećih nedostataka je taj što shakeovi imaju jako puno šećera – 40% kalorija u svakoj porciji dolazi od dodanih šećera, uglavnom fruktoze. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) ne preporučuje više od 25% vaših kalorija iz dodanih šećera, što je otprilike 25 g dnevno za prosječnu odraslu osobu. Dvije doze Herbalife shakea sadrže 18 g jednostavnih ugljikohidrata što je više od pola preporučene dnevne količine. Općenito se savjetuje da vaša hrana bude cjelovita i prirodna, odnosno da više konzumirate meso, povrće, boće, cjelovite ugljikohidrate, ribu, mliječne proizvode itd. Herbalife prehrana određenim osobama može predstavljati oblik prehrane s kojom ne mogu unijeti dovoljnu količinu kalorija koja im je potrebna tijekom dana.

Tagovi:

#Herbalife #prehrana #Arz.hr

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Related post

O autoru

Dodaj komentar