Lifestyle

Hulio – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Lijek Hulio djelovanje

Lijek Hulio je novi lijek koji je još uvijek pod povećalom i prijava svake nuspojave je proizvođačima lijeka dragocjena, te se od pacijenata i traži da prijave svaku popratnu pojavu koju primijete tokom terapije ovim lijekom. Lijek sadrži osnovni sastojak adalimumab te ima učinak na imunološki sustav organizma i svojim djelovanjem se pomaže obrambenom mehanizmu organizma da se bori protiv upalnih bolesti.

Lijek Hulio se primjenjuje kod liječenja artritisa koji je povezan s entezitisom, liječenju reumatoidnog artritisa, ankilozantnog spondilitisa, psorijatičnog artritisa, periartikularnog juvenilnog idiopatskog artritisa, psorijaze, ulceroznog kolitisa, gnojnih hidradenitisa, te kod liječenja uveitisa kod djece i odraslih koji nije zarazan.

Glavni sastojak lijeka, adalimumab je monoklonsko tijelo koje je protein i kao takav se veže za ciljanu tvar u tijelu, faktor tumorske nekroze, čije vrijednosti su povećane kada se radi o upalnim procesima za koje je ovaj lijek namijenjen u liječenju, te na taj način smanjuje i ublažava upalni proces u tijelu direktnim djelovanjem.

Lijek Hulio nuspojave

Kod svakog od upalnih procesa za koje je lijek Hulio namijenjen primjena je različita i doze su prilagođene bolesti za koju je lijek propisan. Nuspojave se mogu pojaviti ukoliko postoje alergije na neki od sastojka lijeka, ali i kod predoziranja, te u oba slučaja je potrebno hitno se javiti liječniku kako bi se izbjegle komplikacije alergija ili predoziranja.

Nuspojave koje se javljaju u terapiji ovim lijekom mogu imati blagi, ali i teži oblik, a ponekad se mogu javiti nuspojave i nakon nekoliko mjeseci iza prestanka terapije. Kao nuspojava se može javiti i zatajenje srca, zatim se mogu pojaviti i simptomi otežanog disanja, blijedilo, omaglice, lako krvarenje, stvaranje modrica bez težih udaraca, teški osipi i koprivnjača.

Ukoliko se u terapiji lijekom Hulio pojave nuspojave infekcija praćene vrućicom, javi se krvarenje koje se ne može zaustaviti, pojavi se infekcija mokraćnih puteva koja se manifestira bolnim mokrenjem uz peckanje, problemi sa zubima, poremećaji živčanog sustava sa simptomima utrnulosti, slabosti u rukama ili nogama, trnci u rukama ili nogama, infekcije dišnog sustava potrebno je savjetovati se sa liječnikom o nastavku terapije ili će terapija biti prekinuta.

Lijek Hulio iskustva

Osobe koje su bile na terapiji lijekom Hulio imaju različita iskustva, kod nekih nije bilo nuspojava dok su se kod drugih razvile različite nuspojave. S obzirom da se lijek daje u obliku injekcije na mjestu uboda kod nekih se javljalo crvenilo, oticanje, te svrbež. Krvni nalazi su bili poremećeni, smanjeni broj trombocita i bijelih krvnih stanica što je uzrokovalo povećani rizik i pojave raznih infekcija, te otežano zaustavljanje krvarenja.

Neke su osobe imale iskustvo u terapiji lijekom Hulio da su osjetili glavobolje, bolove u abdomenu, te probavne probleme u obliku mučnina, proljeva, povraćanja i zatvora. Kod nekih se osoba pojavile infekcije dišnih puteva slične prehladi, curenje nosa, infekcije sinusnih kanala, grla, pa čak i upala pluća.

S obzirom da postoji rizik od infekcija mogućnost razvoja različitih infekcija kao što su infekcije uha, herpes, infekcije genitalnih organa, tuberkuloza, herpes zoster, gljivične infekcije, infekcije zglobova te bolni i otečeni zglobovi, pa čak i benigni tumori javljali su se kod nekih osoba koje su bile na terapiji ovim lijekom. Lijek se izdaje na recept liječnika koji će od vas tražiti da prijavite svaku nuspojavu jer je lijek novi u upotrebi.

Tagovi:

#Hulio #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

Komentariši