Lifestyle

Je li tortilja deblja – AdresarSporta.rs

Prazna tortilja je niskokalorična i ne deblja

Tortilje su naslijeđene iz meksičke kuhinje, prije nego što su stigle kod nas, obični sendviči od kruha su bili naša hrana izbora. Možete ih kupiti već gotove, ali također ih možete napraviti sami. Puniti ih možete sa svim sastojcima koje imate u frižideru, ali su one sa sjeckanim povrćem manje kalorične. Prazna tortilja je niskokalorična i ne deblja, ali punjenje može povećati tjelesnu težinu, posebno ako često pripremate tortilje kao brzi zalogaj.

Neki smatraju da kupljene tortilje nisu niskokalorične. Kupovne tortilje sadrže brašno, škrob (ugljikohidrate) i dosta ulja za savitljivost. Važno je pročitati deklaraciju proizvoda kako biste znali što sve sadrže. Potrebno je obratiti pažnju na udjele soli, šećera i ostalih dodataka. Važne informacije se nalaze na poleđini proizvoda.

Tanka tortilja izgleda bezopasnije od kriški kruha

Često se smatra da su tanke tortilje najbolja opcija za brzu hranu, jer izgledaju manje kalorične od sendviča sa slojevima kruha između kojih je punjenje. Tortilje od cjelovitog brašna su zdravija opcija od onih od bijelog brašna. S kupljenim tortiljama, postupak pripreme je jednostavan. Na kratko zagrijete svaku tortilju u tavi, namažete je humusom ili drugim namazom, dodate povrće, meso ili što god imate u frižideru. Mogućnosti su velike, ali važno je konzumirati tortilje odmah nakon pripreme, jer postaju gnjecave ako dugo stoje.

Vaša tortilja će se sigurno razlikovati od meksičke

Možete koristiti originalne meksičke recepte, ali će vaše tortilje uvijek biti jedinstvene, ovisno o sastojcima koje imate pri ruci. Važno je paziti na kalorije, pa koristite namaz od nemasnog jogurta i posnog sira. Možete dodati meso, povrće, začine i sir prema želji. Možete eksperimentirati sa različitim sastojcima poput mediteranskih ili klasičnih kombinacija.

Tagovi:

Izvor: ( www.arz.hr / Adresarsporta.rs )