Sport, Zanimljivo

Kada su najnovije sportske vesti na vrhu lista čitanosti?


U Srbiji volimo da kažemo da smo mi “sportska nacija” i to sa velikim razlogom – naši sportisti nam donose brojne medalje, a u odosu na broj stanovnika naše zemlje, to zaista jeste ogroman uspeh. Samim tim najnovije sportske vesti neizostavna su rubrika svakog medija, bilo da su u pitanju portali ili štampani mediji, televizijske ili radijske forme. Međutim, i najnovije sportske vesti imaju svoj rok trajanja, kao i sve druge vesti, i čitaju se sezonski, a to zavisi najviše od toga koje je takmičenje aktuelno.

Da li su se najnovije sportske vesti iz tenisa bile zastupljene u ovoj meri i pre pojave Đokovića?

Odnos javnosti ka vestima iz tenisa ranije nije bio sličan današnjem, pa se čini da se o ovom sportu skoro uopšte nije ni pisalo pre nego što su na našu scenu stupili Janko Tipsarević, Novak Đoković, Viktor Troicki, Ana Ivanović i Jelena Janković. Kada su naši teniseri počeli da nižu uspehe na svetskim takmičenjima, publika je masovno počela da prati mečeve i najnovije sportske vesti u ogromnoj meri su se počele odnositi na rezultate naših takmičara izveštaje sa turnira. Mnogi ljudi počeli su da upisuju svoju decu na “beli sport” u nadi da u porodici imaju još jednog ATP hroja.

Godinama su na svim domaćim portalima najčitanije vesti upravo o Noletu, a za vreme trajanja nekog od turnira najnovije sportske vesti o njemu prve su na listama čitanja. Za vreme trajanja meča, najnovije sportske vesti o svakom detalju Noletove borbe podižu se daleko iznad vesti iz ostalih kategorija. Budno se prati svaki Novakov pokret. Kada su u toku Grend slem takmičenja, 90 odsto vesti odnose se na Noleta i njegove protivnike i bez konkurencije su na vrhu lista čitanosti kada su najnovije sportske vesti u pitanju.

Pored vesti o Noletovim uspesima i pehovima publika je veoma zainteresovana i željna da sazna što više detalja o Đokovićevom privatnom životu, njegovim stavovima ili putovanjima i odmorima od napornih turnira. Svaka objava na društvenim mrežama izaziva ogromnu pažnju, bilo da se radi o Noletovom profilu, profilu njegove supruge Jelene ili nekog drugog bliskog njemu.

Najnovije sportske vesti o fudbalu – uvek među aktuelnim vestima

U svetu su ubedljivo najviše čitane i gledane fudbalske sportske vesti, pa se ni mi ne razlikujemo po tom pitanju od ostatka planete – najnovije sportske vesti iz fudbala na prvom su mestu u našoj zemlji. To je posebno slučaj kada su u pitanju vesti vezane za FK Crvena Zvezda i FK Partizan, i nije bitno da li se igraju kvalifikacije za Ligu Evrope ili neko domaće prvenstvo, sportske vesti o uspesima ova dva tima se redovno prate. Takođe su čitane informacije o našoj fudbalskoj reprezentaciji. Svakako velika fudbalska takmičenja poput Lige šampiona, svetskih i evropskih prvenstava predstavljaju glavne sportske vesti u našoj.

Pobeda naše reprezentacije nad domaćinom u Portugalu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. i plasman u Katar odličan je pokazatelj toga koliko su najnovije sportske vesti o fudbalu čitane, naročito kada su u pitanju uspeh naše reprezentacije, na koje nismo previše navikli. Kao najnovije sportske vesti označene su apsolutno sve vesti vezane za ovaj fudbalski meč.

U pojedinim medijima ova tema premašila je čak i nivo čitanosti u toku letos održanih Olimpijskih igara u Tokiju. 

Da li su u „zemlji košarke“ najnovije sportske vesti o košarci najčitanije?

Najnovije sportske vesti iz oblasti košarke na trećem su mestu po čitanosti u Srbiji. Svi i dalje pamtimo velike uspehe naše reprezentacije, a u poslednje vreme sve je popularnija američka NBA liga, kojom su zavladali momci iz naših klubova.

Na primer, informacija da je Nikola Jokić postao MVP američke lige je za kratko vreme postala najčitanija vest u Srbiji. Takođe, nedavna ozbiljna povreda Bogdana Bogdanovića ozbiljno je uznemirila sve ljubitelje košarke u našoj zemlji.

Pored „Džokera“ i Bogdanovića u NBA igraju i Nemanja Bjelica i Aleksej Pokuševski, pa samim tim najnovije sportske vesti sa američkog parketa imaju ogroman broj čitalaca u Srbiji.

Da li neke sportove zaboravljamo kada takmičenja nisu u toku?

Dok traju takmičenja – najnovije sportske vesti o detaljima utakmice kao i rezultatima uvek su najčitanije, to je ono što je sigurno. Međutim, kao što je na početku rečeno, i najnovije sportske vesti imaju rok trajanja i „sezonu čitanja“, pa tako postoji jedan sport koji vrlo često zaboravljamo kada važna nadmetanja nisu u toku.

Sportisti koji nas nikada nisu izneverili i koji se sa svakog takmičenja vrate sa medaljom su vaterpolisti. Dok traju takmičenja, najnovije sportske vesti o njihovim uspesima među najčitanijima su na gotovo svakom portal, iako se, „van sezone“ vesti o njima retko pojavljuju.Izvorni članak

Komentariši