Lifestyle

Kako jednostavno napraviti hidratantnu kremu kod kuće

Koja je najbolja hidratantna krema

Njega i hidratacija kože obavezan je dio dnevne rutine svih žena koje žele zadržati ljepotu svog izgleda. Ako koža lica nije pravilno hidratizirana, povećavaju se šanse za razvoj bora u ranijoj dobi. Mnogi čimbenici utječu na kožu našeg lica i ruku, poput stresa, hormonalnih promjena, nepravilne njege i slično. U tim će slučajevima hidratantna krema pridonijeti hidrataciji kože i otklanjanju svrbeža uzrokovanog suhoćom. Hidratantna sredstva, posebno ona koja sadrže kemikalije, mogu naštetiti našoj koži umjesto da je revitaliziraju. Pri odabiru kozmetičkih proizvoda preporuča se odabrati one s prirodnim sastojcima. Kako već neko vrijeme postoji trend izrade hidratantnih krema kod kuće, to je svakako ekonomičnije i zdravije rješenje. Ono na što treba pripaziti ovom prilikom je izbjegavati sastojke na koje ste alergični i na koje vaša koža reagira. Možete primijeniti univerzalnu formulu koja odgovara svakom tipu kože, a zatim napraviti određene izmjene u sadržaju ovisno o tipu kože. Domaća hidratantna krema jeftina je i sigurna opcija u isto vrijeme.

Hidratantna krema za lice i ruke

Kao što je poznato, hidratantna krema iznimno je važna u održavanju vlažnosti kože. Ne sadrži nikakve kemijske tvari, već samo prirodne sastojke koji su korisni za hidrataciju kože. Hidratizirana koža izgledat će glatko i mladoliko. Važno je odabrati pravu hidratantnu kremu, što podrazumijeva poznavanje tipa kože. Za svaki tip kože postoje različite hidratantne kreme. Ako imate masnu kožu, ne biste trebali koristiti hidratantne kreme s visokim udjelom ulja. Kako biste stvorili kremu koja je i hidratantna i zaštitna, pažljivo birajte sastojke. Svaki tip kože ima različite potrebe pa tako neke kreme koriste bademovo ili kokosovo ulje, dok druge sadrže samo arganovo ulje. Najbolji način za odabir pravog kremnog ulja je praćenje stanja vaše kože. Dakle, ako želite hidratizirati svoju kožu, podariti joj istovremeno meku teksturu i svježinu, u tome će vam pomoći univerzalna hidratantna krema koju ćete sami napraviti. Najvažnije je da će biti prirodan, bez aditiva i puno zdraviji za vašu kožu.

Od čega se sastoji domaća hidratantna krema?

Kako napraviti hidratantnu kremu kod kuće? Od čega se sastoji domaća hidratantna krema? Potrebni sastojci za ovu kremu za lice i tijelo za sve tipove kože su: 1 ampula vitamina E, 3 žlice kokosovog ulja, 2 žlice shea maslaca, 3 kapi eteričnog ulja, poput ruže, lavande, cvijeta naranče. Domaća hidratantna krema priprema se na sljedeći način: rastopite shea maslac i kokosovo ulje bez pretjeranog zagrijavanja. Pomiješajte ova dva ulja i u smjesu dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja prema svojim željama. Zatim razrežite ampulu vitamina E i dodajte je u kremu. Dobivenu hidratantnu kremu preporuča se čuvati u staklenoj posudi zaštićenoj od sunčeve svjetlosti. Budući da su shea maslac i kokosovo ulje na sobnoj temperaturi u krutom stanju, vaša će se krema, koja je prvo u tekućem stanju, stvrdnuti i imati konzistenciju kreme. Ako želite napraviti kremu koja je gušća od toga, koristite prirodni pčelinji vosak. No iako su prirodna ulja koja koristite vrlo korisna, mogu izazvati alergijsku reakciju na koži. Kako biste to spriječili, prije nego krenete s izradom kreme, nanesite malu količinu ulja na unutarnju stranu ruke. Ako nakon nekoliko sati ne osjetite peckanje ili svrbež, možete krenuti s izradom krema od prirodnih ulja i uživati ​​u svojoj koži mekoj poput pamuka.

Tagovi:

#Kako #jednostavno #napraviti #hidratantnu #kremu #kod #kuće
Izvorni članak