Lifestyle

Kako povećati usne prirodno – AdresarSporta.rs

Kako povećati usne i pravilno ih njegovati?

Pitanje kako povećati usne je jedno od najčešćih pitanja koje brine ljepši spol. Pune usne su oduvijek bile simbol ženskog seksipila, osobito ako se na njima nalazi crveni ruž. U zadnjih nekoliko godina možemo primijetiti kako su punije usne postale veliki modni trend, no bez obzira na to ne želi svaka žena pod kirurški nož. Da li postoji način kako povećati usne sa stvarima koje svakodnevno koristimo? Odgovor je naravno!

Danas osim kirurških zahvata, botoxa i raznih filera znamo i za prirodne načine povećanja usni. Prije nego krenemo na trikove i savjete koji mogu pomoći u povećanju usana, važno je da odradimo temu njege usana. Prije svega najvažnije je njegovati usne, paziti na njihovu hidrataciju i raditi prirodni piling. Za njegu možete koristit kupovne balzame koje nanosite više puta na dan.

Ako niste fan kupovnih balzama koji hidratiziraju usne, tada možete usne jednostavno namazati s kokosovim uljem, poželjno prije spavanja. Kako bi otklonili odumrle stanice kože s usnica, potrebno je do tri puta tjedno napraviti laganiji piling. Piling možete jednostavno napraviti uz čistu četkicu za zube tako što ćete sa njome kružnim pokretima lagano prelaziti preko usana.

Kako povećati usne uz pomoć prirodnih sastojaka?

Sami prirodni pripravci za povećanje usana postaju sve popularniji, razlog je njihovo djelovanje na cirkulaciju u usnama. Prirodne pripravke za povećanje usana danas dijelimo na dvije komponente: Baza koja njeguje usne, čine ju najčešće maslinovo, kokosovo ili bademovo ulje, kao i pčelinji vosak i shea maslac. Aktivni sastojak koji se dodaje u navedenu bazu i tako potiče cirkulaciju u usnama kako bi se dobilo njihovo povećanje. Radi se najčešće o cimetu u ulju ili prahu, kajenskom papru, ulju peperminta, đumbiru, čiliju. Važno je napomenuti da ukoliko osjetite nuspojave kod navedenih pripravaka da ih odmah skinete s usana.

Postavlja se pitanje kako povećati usne uz navedene pripravke? Cimet i maslinovo ulje, cimet ovdje iritira sluznicu i tako potiče cirkulaciju koja daje povećani izgled, dok maslinovo ulje njeguje usne. Potrebna vam je 1/2 šalica maslinovog ulja i 2 štapića cimeta. Štapići se umoče u maslinovo ulje u potpunosti, pripravci stoje 2 tjedna i tek onda možete s prstima malenu količinu umasirati na usne. Pripravak možete hermetički zatvoriti i koristiti kada želite. Kokosovo ulje i ulje paprene metvice, paprena metvica isto kao i cimet potiče cirkulaciju, dok kokos djeluje kao hidratacija. Potrebna vam je 1 čajna žličica kokosovog ulja i 6 kapljica ulja paprene metvice. Ulje metvice dodate u kokosovo ulje i pomiješate, zatim sastojke umasirate na usne.

Čili i maslinovo ulje, čili će uzrokovati blagi otok što će instantno povećati usne. Potrebno je pomiješati 1 čajnu žlicu maslinovog ulja i prstohvat čili praha, zatim se pripravak nanosi na usne, čekate do 5 minuta i onda uklonite. Potrebno je nakon uklanjanja nanijeti hidratizirajući balzam. Svi navedeni pripravci se mogu čuvati u hermetički zatvorenim staklenkama i primjenjivati po potrebi i želji. Isto tako imajte na umu da u navedenim procesima kako povećati usne uz pomoć prirodnih sastojaka vaše usne mogu peckati i biti iziritirane, zato je bitno redovito ih hidratizirati.

Kako povećati usne uz pomoć vježbi?

Morate znati kako ne postoje vježbe koje će trajno povećati vaše usne, vježbice mogu pomoću u procesu blage otekline koja će se naravno s vremenom povući. Kako povećati usne uz pomoć vježbi? Prva vježba za povećanje usana je “slanje puse” i izvodi se jednu minutu. Stanite ispred ogledala ili sjednite i krenite slati puse kako bi usnice kratkotrajno otekle i izgledale veće. Druga vježba za kako povećati usne je vježba u kojoj usne postavljate u takozvanu poziciju ribe. Uvučete obraze i napučite svoje usne, možete pomicati usne gore-dolje, važno je samo da ih u navedenom položaju držite barem 5 sekundi. Ponovite navedenu vježbu 10 do 20 puta dnevno kako bi one blago nategle.

Zadnja vježba je pritiskanje usna prema unutra i njihovo opuštanje. Vježbu možete izvoditi koliko god želite, no nemojte pretjerivati. Zviždite, ako ne svirate neki puhački instrument možete slobodno fućkati. Odaberite omiljenu melodiju ili pjesmu i fućkajte dnevno do 5 minuta i vježbajte mišiće svojih usana. Radite osmijeh i poljubac, rastegnute svoje usne u najveći osmijeh i zatim ih skupite natrag u poljubac, vježbu ponavljajte do 20 puta dnevno. Za kraj ono najslađe, ljubite se! Kod prosječne osobe dokazano je da se usne povećaju za 1/3 nakon ljubljenja, zato privucite svojeg partnera k sebi i uživajte!

Tagovi:

#Kako #povećati #usne #prirodno #AdresarSporta.rs