Lifestyle

Kako se radi trajni lak

Kako se radi trajni lak za nokte

Industrija ljepote razvija se i nudi različita inovativna rješenja i trendove za bolji izgled svaki dan. Njegovani nokti važan su dio upotpunjavanja modernog stila. Među tim opcijama, trajni lak za nokte stekao je veliku popularnost. Kako se radi trajni lak za nokte? Ova metoda se izvodi u profesionalnim salonima, ali se može izvoditi i kod kuće. Nanošenje trajnog laka za nokte uobičajeno je kod žena koje imaju pretrpan dnevni raspored. Unatoč tome što je cijena trajnog laka skuplja od standardnog, može se reći da je poželjniji od običnog. Razlog tome su dugotrajne karakteristike i savršen izgled koji nudi. Za razliku od tradicionalnog laka za nokte, trajni lak štedi vrijeme, pruža dugotrajniji i njegovan izgled. Izrađen je od posebnog materijala, postiže uredan, njegovan i besprijekoran izgled. Dakle, kako se radi trajni lak za nokte? Koji su koraci uključeni u nanošenje trajnog laka za nokte kod kuće? Budući da je ovaj lak izrađen od posebnih materijala, ne oštećuje nokte. Trajni lak zahtijeva korištenje UV ili LED lampe koja je neophodna za učvršćivanje noktiju.

Upute kako se radi trajni lak kod kuće

Ako se pitate kako se radi trajni lak kod kuće, prvi korak je čišćenje i oblikovanje noktiju. Prirodna površina nokta je očišćena, oblikovana i matirana. Na taj način se osigurava bolje prianjanje trajnog laka za nokte. Osnovni sloj se nanosi kako bi se osiguralo prianjanje trajnog laka za nokte. On štiti nokte i produljuje postojanost trajnog laka. Odabrana boja trajnog laka nanosi se na površinu nokta u dva ili čak tri sloja. Svaki sloj se suši pod posebnom UV ili LED lampom. Nanošenje završnog laka za nokte istovremeno sprječava lomljenje nokta i povećava postojanost laka. Ovaj premaz čini lak za nokte izvrsnim. Višak laka oko noktiju se ukloni. Ova faza osigurava da nokti imaju njegovan izgled. Budući da trajni lak za nokte ima stabilnu formulu, može trajati dugo bez pucanja ili ljuštenja. Dakle, uz jednostavne upute kako se radi trajni lak kod kuće, možete postići dugotrajan rezultat. Dostupan je u mnogo različitih boja što vam omogućuje da odaberete onu koja odgovara vašem osobnom stilu i preferencijama.

Kako se radi trajni lak i kako ga skinuti

Trajni lak je otporniji na ljuštenje, što vam omogućuje lijepe i njegovane nokte. Znajući kako se radi trajni lak za nokte, vjerojatno se pitate kako ga skinuti? Pravilno skidanje trajnog laka zahtijeva određeno znanje i vještine. U protivnom može doći do oštećenja noktiju. Iako proces kako se radi trajni lak nije kompliciran, skidanje se mora obaviti na pravilan način kako se nokti ne bi oslabili ili oštetili. Nemojte strugati trajni lak za nokte, jer to može ukloniti gornji sloj prirodnog nokta, što može uzrokovati njegovo stanjivanje. Skidanje trajnog laka s noktiju odvija se u nekoliko koraka. Za skidanje trajnog laka potrebno je pripremiti sljedeće materijale: aceton, pamuk, aluminijsku foliju, pribor za manikuru i hidratantnu kremu. Na nokte stavite komad vate natopljene acetonom, zatim ih umotajte u foliju i pričekajte 20 minuta. Polako povucite aluminijsku foliju i uklonite je, a ostatak laka očistite s rubova noktiju alatom za manikuru. Nakon što ste očistili sve nokte, temeljito operite ruke, osušite ih i namažite ruke hidratantnom kremom.

Tagovi:

#Kako #radi #trajni #lak
Izvorni članak