Lifestyle

Kako se sve može zatrudnjeti

Neočekivani načini na koje je moguće zatrudnjeti

I dok će većina parova zatrudnjeti uobičajenim putem poput nezaštićenog seksa, trudnoća se može dogoditi na razne načine. Većina nas vjeruje kako znamo sve o trudnoći i korištenju kontracepcije, no stručnjaci objašnjavaju kako nije sve tako jednostavno. Kako se sve može zatrudnjeti? Analni seks – Sve se više prakticira navedeni oblik seksa jer se smatra kako on ne donosi rizik od trudnoće. No, sperma neće uvijek završiti isključivo u anusu žene. Manje količine mogu “pobjeći” i nakupiti se kod vaginalnog otvora. Isto tako, prolapsi tkiva kod određenih žena mogu “pomoći” spermi da prođe stranputicom i da dospije do vagine.

Otvaranje kontracepcije zubima – U žaru predigre mnogi će pakiranje kondoma otvoriti s zubima ili kontima, ne shvaćajući da su upravo ugrozili njegovo djelovanje. Zubi ili nokti mogu na kondomu stvoriti mikro pukotine koje nisu vidljive okom, no one su dovoljne kako bi omogućile protok sperme. Zezanje ispod vode – Seks u vodi mnogima je privlačan, no isto tako je potrebna opreznost. Ako muškarac svrši izvan žene ali u vodi (more, bazen, jacuzzi) ako sperma dospije u blizinu vagine moguće je da se dogodi trudnoća. Isto tak, žena može ostati trudna i preko takozvanog Petinga ili Seksa preko rublja, kao i kombiniranjem uljnog lubrikanta s kondomom.

Što napraviti ako želite zatrudnjeti

Dosta trudnoća je neplanirano, a razlog tome je slaba svjesnost oko mogućnosti trudnoće. Što ako ipak želite dijete, što napraviti ako želite zatrudnjeti? Iako mnogi misle kako bi jednostavno trebali prakticirati nezaštićeni seks, potrebno je napraviti i još neke važne korake. Ukoliko planirate trudnoću, trebali biste: Napraviti kontrolni pregled kod vašeg ginekologa – Na ovome kontrolnom pregledu možete vidjeti da li je sve u redu s vašim zdravljem i možete se detaljno informirati o koracima za trudnoću. Vjeruje se kako do 80% žena zatrudni ako sluša savjete svojih ginekologa.

Potrebno je pratiti svoji mjesečni ciklus – Kako bi znali kada su vam najplodniji dani morate redovito pratiti svoji menstrualni ciklus. Mnoge žene pokušavaju zatrudnjeti za vrijeme ovulacije. Prestanite s uzimanjem kontracepcije – Ako želite što prije ostati trudni, tada prestanite s uzimanjem kontracepcije. Nažalost, nedavno uzimana kontracepcija može poremetiti točan datum ovulacije, stoga je potrebno obratiti pažnju na znakove tijela. Nakon odnosa ostanite ležati – Često se kaže kako bi žena trebala ostati ležati nakon odnosa. Da li je to istina? Stručnjaci savjetuju da bi žena nakon odnosa trebala ostati ležati barem 15 minuta.

Provjereni savjeti za žene koje žele zatrudnjeti

Postoje brojni mitovi kada je u pitanju trudnoća. U primjeru, određeni položaj će vam povećati šanse za trudnoću. Da li položaj prilikom odonosa zaista ima veze s time hoćete li zatrudnjeti ili ne? Položaj odnosa ne bi trebao imati veze sa vašom šansom za zatrudnjivanje. Ne postoje nikakvi znanstveni dokazi na navedenu temu. Međutim, potrebno je naglasiti da se cerviks može naći u neobičnom položaju prilikom određenim poza, što može smanjiti učinak zatrudnjivanja. Preporučuje se isprobavanje raznih poza. Trebate li se što više seksati?

Ako imate odnos svaki dan, to ne znači da ćete zatrudnjeti brže. Poželjno je da imate odnose svaki drugi dan tijekom ovulacije. Redoviti odnosi su poželjni, ponajviše tijekom ovulacije i onda van nje. Prije odnosa je važno opustiti se. Nemojte misliti o tome da li je to sad taj trenutak ili ne. Stres može negativno utjecati na vaše tijeo, i tijelo partnera. Ako želite što prije ostati trudni, tada bi trebali voditi dobru brigu o sebi i svome zdravlju. redovita tjelovježba, zdrava prehrana, manje stresa – sve su ovo koraci koji vam mogu omogućiti bržu trudnoću.

Tagovi:

#Kako #sve #može #zatrudnjeti
Izvorni članak