Lifestyle

Kako smršaviti prije ljeta – AdresarSporta.rs

Savjeti o tome kako smršaviti se ni pobrojati ne mogu

Svi žele lijepo i skladno izgledati u omiljenoj ljetnoj odjeći ili na plaži, ali isto tako svi u hladnom dobu godine skupe koji kilogram viška. Savjeti o tome kako smršaviti se ni pobrojati ne mogu, a i broj dijeta svakodnevno raste. Uravnoteženo i zdravo mršavljenje uključuje promjenu prehrambenih navika, ali nikako radikalno gladovanje ili neke rigorozne dijete koje mogu biti i štetne. Kretanje, hodanje, plivanje, bicikliranje, trčanje ili bilo koja druga vrsta vježbanja su obvezni.

Najnovija dijeta je zasnovana na 14 – dnevnom postu i nije prikladna za ljude koji se bude gladni. Naime u toj dijeti je dopušteno samo dva obroka dnevno, doručak u 11 sati i večera u 21 sat, tako problem kako smršaviti vrlo počne pokazivati rezultate, jer za kratko vrijeme možete istopiti 2 – 5 kilograma. I ne zaboravite piti 2 – 3 litre vode. Znamo da je zavladala prava pomama za lijekom koji se koristi za mršavljenje, no njega ne bi smjeli uzimati uz radikalne dijete.

Je li “četverosatno tijelo” odgovor na pitanje kako smršaviti

“Četverosatno tijelo” je naziv istoimene knjige koju je napisao Timothy Ferris i koja je i kod nas prevedena u kojoj autor obećava svima skidanje 10 kilograma za 30 dana uz ketogenu dijetu, naravno uz vježbanje. Savjeti o namirnicama se svode na izbacivanje svih bijelih ugljikohidrata u koje spadaju kruh, riža (bijela i smeđa), krumpir, žitarice, tjestenina, tortilje, pohana hrana. No, je li “četevrosatno tijelo” odgovor na pitanje kako smršaviti, saznat ćete tek ako provedete tu dijetu u djelo.

Primamljivo je objašnjenje kako smršaviti za dva konfekcijska broja u mjesec dana, ali ako vam preostala bijela hrana može zamijeniti nabrojane zamijenjene namirnice, možete započeti tu dijetu. Jedan dan u tjednu smijete jesti sve što želite. Ponavljanje istovjetnih obroka također je jedno od pravila ove dijete. Dopušteni su bjelanjci sa najviše dva jajeta, pileći bataci i prsa, govedina, svinjetina, mahunarke, povrće. Od dopuštenih namirnica složite 3 – 4 menija i vrtite ih i ponavljajte, bez voća i kaloričnih napitaka.

Ne odgovara svaka dijeta svima, pa možda tek trebate otkriti kako smršaviti

Korizmeni post je nekima prilika za odricanje i posnu i jednostavnu prehranu s kojom također izgube višak kilograma. Ne odgovara svaka dijeta svima, pa možda tek trebate otkriti kako smršaviti, pa tako recimo alkalna dijeta zabranjuje miješanje proteina i ugljikohidrata u istom obroku, cimet dijeta ugljikohidrate pretvara u energiju, a ne u masnoće, smoothie dijeta je pogodna za one koji ne vole kuhati ili nemaju vremena kuhati. Bez obzira na izabranu dijetu uvijek vježbajte, potrošite unešene kalorije.

Postoji dijeta u kojoj nema zabranjene hrane, ali ne smije biti ni prejedanja, a i brzu hranu zaboravite, no ova dijeta bi mnogima mogla biti odgovor na pitanje kako smršaviti i razlog za izbor, jer se može provoditi u svako doba dana i noći, po želji i u ritmu sa vašim obvezama. Dopuštene su i slastice, čak i alkohol u umjernim količinama, a namirnice kombinirajte po svoj želji, no ipak pazite obroci butu uravnoteženi, a obzirom da dijeta nije zahtjevna možete je provoditi i duže vremena.

Tagovi:

#Kako #smršaviti #prije #ljeta #AdresarSporta.rs
Izvorni članak