Lifestyle

Lybrol – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Lybrol i za što se koristi?

Lybrol se sastoji od djelatne tvari bisoprolol koji navedeni lijek stavlja u skupinu lijekova koji se nazivaju beta blokatori. Ova skupina lijekova će utjecati na tjelesni odgovor vezan za neke živčane impulse, najviše one u srcu. Kao rezultat, bisoprolol će usporiti otkucaje srca i isto tako povećati učinkovitost pumpanja. Srce će raditi bolje, bez dodatne potrebe za većih zalihama krvi i kisika. Navedene tablete su podijeljene prema svojoj učinkovitosti i korištenju. Tablete od 5 mg će se koristiti za: Liječenje hipertenzije ili povećanog krvnog tlaka, liječenje bolova u prsima koji se koji se pojavljuju radi suženja arterije koja je odgovorna za opskrbu srčanog mišića krvlju (angina pektoris), liječenje kroničnog popuštanja srčanog mišića – zatajivanje srca radi slabog rada.

Tablete od 1,25 i 2,25 mg će se koristiti za: Liječenje kronično stabilno propuštenog srčanog mišića, stanje koje nastaje kada je mišić srca oslabljen i ne može pumpati dovoljno krvi kako bi tijelo bilo opskrbljeno. Ovdje će se tablete koristiti u kombinaciji s drugim lijekovima koji su prikladni za liječenje navedenog stanja. Lybrol se ne koristi kod: Osoba koje su alergične na bisoprolol ili na druge sastojke ovog lijeka, osoba koje imaju akutna zatajenja srca, osoba koje imaju kardiogeni šok, osoba koje imaju srčana stanja koja uzrokuju sporije i nepravilne otkucaje, kod osoba koje imaju sporije otkucaje srca, kod osoba koje pate od sniženog tlaka, kod osoba koje boluju od težeg oblika astme, kod osoba koje imaju problema s cirkulacijom, kod osoba koje imaju rijedak oblik tumora na nadbubrežnoj žlijezdi, kod osoba koje imaju veliku količinu kiseline u krvi.

Lybrol primjena i mjere opreza

Prije primjene navedenog lijeka savjetovat ćete se s liječnikom ili ljekarnikom. Liječnik će s vama obaviti informativni razgovor koji se odnosi na vaše zdravstveno stanje i trenutnu terapiju. Osim navedenog, liječnik može zatražiti i dodatne pretrage kako bi se odredila najbolja doza u svrhu liječenja. Navedeni lijek se koristi za liječenje odraslih osoba, ne primjenjuje se kod liječenja djece i odraslih. Kako se uzima Lybrol? Tablete će se uzimati prema uputama koje je dao liječnik ili ljekarnik. Doze će ovisiti o liječenom stanju. Visok krvni tlak i angina pektoris će se liječiti s manjim dozama koje se mogu postepeno povećavati. Doze se prilagođavaju individualno, prema pulsu osobe i prema djelotvornosti lijeka. Uobičajena doza iznosi 5 mg dnevno, može se povećati na 10 mg.

Maksimalno dopuštene doze iznose 20 mg. Stabilno kronično zatajivanje srca će se liječiti uz nadzor liječnika. Koliko traje liječenje? Trajanje terapije je obično dugotrajno. Lybrol tablete se uzimaju uz čašu vode. Mogu se uzimati neovisno o obroku, najbolje ujutro. Prekoračenje propisane doze može uzrokovati sporije otkucaje srca, suženje dužnih puteva, vidljiv pad krvnog tlaka, akutno zatajenje srca, vrtoglavicu, drhtavicu. U slučaju da ste zaboravili uzeti prepisanu dozu, ona se ne mora nadoknađivati, već uredno uzeti dan nakon. Što ako prestanete s uzimanjem terapije? Prestanak terapije ukida djelovanje lijeka.

Lybrol iskustva i liječenje

Osobe koje se liječe navedenim lijekom navode kako osjete poboljšanje svog zdravstvenog stanja. Navedeno ukazuje kako su iskustva uglavnom pozitivna. Da li Lybrol uzrokuje nuspojave? Nuspojave su moguće, no one se mogu i ne moraju pojaviti kod osobe koja se liječi s navedenim lijekom. Ako želite minimalizirati njihovu pojavu, razgovarajte sa svojim liječnikom. Najozbiljnije nuspojave odnose se na funkcioniranje srca: Osjetno usporavanje rada srca, pogoršanje stanja zatajivanja srca, polagani i nepravilni srčani ritam. Ukoliko osjetite vrtoglavicu, slabost, probleme s disanjem – zatražite pomoć i savjet liječnika.

GoSlim - smršaj zdravo

Česte nuspojave su: Umor, osjećaj slabosti i malaksalosti, omaglica i glavobolja, osjećaj hladnoće i utrnulosti u ekstremitetima, sniženi krvni tlak, povraćanje i mučnina, probavni problemi. Ostale nuspojave na koje je potrebno obratiti pozornost nalaze se na uputi o lijeku. Lybrol tablete se dobivaju na liječnički recept uz kojeg se podižu u ljekarni. Cijena 30 tableta x 5 mg iznosi 1,73€. Kako će se čuvati navedeni lijek? Ovaj lijek je potrebno čuvati što dalje od djece. Nisu navedene posebne upute o čuvanju. Važno je obratiti pažnju na rok valjanosti lijeka. U slučaju da vam je rok valjanosti istekao, lijek je potrebno odnijeti na zbrinjavanje u najbližu ljekarnu.

Tagovi:

#Lybrol #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak