Lifestyle

Mirapexin – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Mirapexin – primjena i djelovanje

Mirapexin je lijek koji se koristi za liječenje simptoma i znakova Parkinsonove bolesti, kao što su drhtanje, ukočenost mišića i sporiji pokreti. Također se može koristiti za liječenje nemirnih nogu sindroma, što je neurološki poremećaj koji uzrokuje neugodan osjećaj u nogama i jaku potrebu za kretanjem. Glavni sastojak je pramipeksol, agonist dopaminskih receptora u mozgu. Ovaj lijek djeluje povećavajući razinu dopamina u mozgu, neurotransmitera koji se u normalnim okolnostima proizvodi u određenim dijelovima mozga, uključujući i one koji su uključeni u regulaciju pokreta. Pramipeksol aktivira dopaminske receptore u mozgu, što smanjuje simptome Parkinsonove bolesti i RLS-a. Mirapexin također može poboljšati kvalitetu sna i smanjiti potrebu za uzimanjem drugih lijekova za Parkinsonovu bolest. Lijek, kao i svi drugi lijekovi, mogu uzrokovati određene nuspojave, a više o tome ćemo Vam reći u sljedećem dijelu članka. Također, otkriti ćemo Vam kako se uzimaju ove tablete te koje sve sastojke sadrži ovaj lijek u sebi.

Mirapexin – upute i nuspojave

Mirapexin tablete se uzimaju jednom do dva puta na dan, ovisno o preporuci liječnika. Doziranje ovisi o težini simptoma i individualnom odgovoru pacijenta na liječenje, pa liječnik prilagođava dozu tijekom vremena kako bi se postigao najbolji mogući učinak. Važno je ne mijenjati dozu ili prekidati uzimanje lijeka bez savjetovanja s liječnikom. Neki od mogućih nuspojava nakon uzimanja Mirapexin tableta mogu biti povraćanje, mučnina, konstipacija, vrtoglavica, glavobolja, problemi s vidom, pospanost, nemir u nogama, halucinacije i promjene u ponašanju i raspoloženju. U nekim slučajevima, lijek može uzrokovati ozbiljnije nuspojave, poput problema s kardiovaskularnim sustavom, alergijskih reakcija ili psihotičnih poremećaja. Zbog toga je važno pratiti bilo kakve promjene u zdravstvenom stanju tijekom uzimanja ovog lijeka i odmah obavijestiti liječnika o bilo kojim neobičnim simptomima ili nuspojavama. Također je važno izbjegavati alkohol tijekom uzimanja ovog lijeka, jer alkohol može pojačati nuspojave i smanjiti učinkovitost liječenja. Osobe koje uzimaju ovaj lijek trebaju izbjegavati aktivnosti koje zahtijevaju budnost i pažnju, poput vožnje automobila ili rada na strojevima, dok ne saznaju kako lijek utječe na njihovu sposobnost obavljanja takvih zadataka.

Mirapexin – cijena i iskustva

Tablete se trebaju držati podalje od dohvata i pogleda od malene djece. Mirapexin tablete se trebaju držati u svojem originalnom pakiranju kako biste ih sačuvali od vlage i sunčeve svjetlosti. Djelatna tvar u ovom lijeku je pramipeksol. Također, lijek sadrži i druge sastojke. Drugi sastojci su kukuruzni škrob, hipromeloza 2208, karbomer 941, bezvodni koloidni silicijev dioksid i magnezijev stearat. Lijek dolazi u gramažama po 0,26 miligrama, 0,52 miligrama, 1,05 miligrama, 1,57 miligrama, 2,10 miligrama, 2,62 miligrama i 3,15 miligrama. Tablete su bijele do gotovo bijele boje, te su ovalnog oblika i obložene filmom. Sve tablete imaju na jednoj stranoj otisnut simbol tvrtke Boehringer Ingelheim te imaju oznake P1, P2, P3, P12, P4, P13, ili P5 otisnut na drugoj strani, te ove oznake predstavljaju jačinu odnosno gramažu tableta. Mirapexin se mogu pronaći u pakiranjima po 10,30 ili 100 tableta. Lijek se izdaje na recept te dolazi po dobroj cijeni. Iskustva su vrlo dobra te mnogima je pomoglo kod smanjenja simptoma Parkinsonove bolesti.

Tagovi:

#Mirapexin #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

Komentariši