Lifestyle

Modriću i društvo samo hrabro! Neka bahati Argentinci osjete hrvatsku buru usred Katra.

Dajte nam Brazil da se igramo! Ne, ne … Dajte nam Argentinu, onu bahatu i arogantnu naciju koja je svoje lice pokazala u utakmici protiv Nizozemske. Reprezentacija koja je jedva prošla skupinu krajnje i u najmanju ruku nekorektno se ponijela u okršaju s Nizozemskom.

No dobro, nisu samo Argentinci ti koji ne poštuju druge momčadi. Prema svim kladionicama hrvati su opet u ulozi autsajdera i to u odlučujućoj utakmici koja bi nas mogla odvesti u finale svjetskog prvenstva. Ne znam što još trebamo napraviti, kome se dokazati da nas shvate ozbiljno.

Nastupamo na 6. Svjetskom prvenstvu od kada je države Hrvatske, a ovo je naše treće polufinale. Da treće, isto onoliko koliko imaju Englezi u čitavoj svojoj nogometnoj povijesti.

Nakon Rusije, čudesan niz pobjeda nastavio se sve do danas. U zadnje četiri godine pod hrvatskim naletom padale su moćne nogometne sile Danska, Engleska, Argentina, Francuska, Španjolska, Brazil … Sada je opet došao red na Argentinu!

Čarolija Modrića ili Messija

I jednom i drugom ovo je vrlo vjerojatno zadnje veliko natjecanje, zadnja prilika da podignu trofej koji ih je 2014. odnosno 2018. dijelio samo 90 minuta.

O Leu Messiju malo toga trebamo govoriti. Čovjek koji je zadnjih 20 godina obilježio nogomet, virtuoz, kreator, golgeter. S druge pak strane naš Lukita kako ga od milja zovemo, dečko koji nas je toliko puta učinio ponosnima bez obzira igrao u klubu ili reprezentaciji. Kapetan sa srcem, čovjek s dušom. Vođa momčadi kakvog Hrvatska nikada nije imala.

Moje osobno mišljenje je kako je mala vjerojatnost da će Dalić na Messija ići s flasterom iako je dobro poznata uzrečica „zaustaviš Messija, zaustavio si cijelu momčad“.

Hrvatska čvrsta obrana te vjerojatno najbolji vezni red u ulozi Modrića, Kovačića i Brozovića dovoljan su razlog da se Argentincima zatresu gaće. Još uvijek svježe sjećanje na bolan poraz od 3-0 vrlo vjerojatno će promijeniti igru argentine s obzirom na ono kako oni inače igraju.

Hrvatski maestro Luka ima sposobnost diktiranja tempa, držanja posjeda lopte gurajući svoju momčad naprijed što je dovoljno da se s pravom nadamo i imamo vjeru u prolaz ka finalu svjetskog prvenstva.

Argentina više nije Argentina

Sjećanja na onu Argentinu iz 86. godine koju je vodio Maradona polako blijede, ostaje samo ime i rezultati. Momčad koja je 5 puta bila u finalu svjetskih prvenstava sada je daleko od toga. Njezina igra i duh stvar su prošlosti.

Dalićeva momčad je na nevjerojatan način došla do finala Svjetskog prvenstva 2018. bez pobjede u regularnom djelu nokaut faze, a sada je na rubu da tu istu povijest ponovi i u Katru.

Hrvati među elitom

Ulaskom u finale, Hrvatska bi ušla među elitu. Samo su Italija, Nizozemska i Njemačka stigle do uzastopnog finala na svjetskim prvenstvima.

Argentina i Hrvatska do sada su se dva puta susretale u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva. 1998. godine slavili su Argentinci 1-0, ali su kockasti prije četiri godine u Rusiji osigurali nezaboravnu pobjedu 3-0. Neki sudionici te veličanstvene pobjede i danas su dio reprezentacije. 

Zato dečki samo hrabro i razbijte te bahate Argentince. Statistika je na vašoj strani, neka u utorak bude i rezultat. #ubojzanarodsvoj

Tagovi:

#Modriću #društvo #samo #hrabro #Neka #bahati #Argentinci #osjete #hrvatsku #buru #usred #Katra

Komentariši