Lifestyle

Nalgesin tablete – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Nalgesin tablete – primjena i djelovanje

Nalgesin tablete sadrže aktivnu tvar naproksennatrij, koja spada u kategoriju nesteroidnih protuupalnih lijekova. Ovi lijekovi se koriste za ublažavanje boli i smanjenje upala u tijelu. Nalgesin tablete se ističu po svojoj sposobnosti u olakšavanju različitih vrsta bolova i nelagoda. Ovaj lijek pruža učinkovito rješenje za različite vrste bolova, uključujući glavobolje, zubobolje, bolove u mišićima, zglobovima i kralježnici, uključujući uganuća i iščašenja, bolove koji su povezani s vratnim spondilitisom, fibrozitisom, burzitisom i tendinitisom te bolove u ginekologiji, kao što su bolovi i grčevi tijekom menstruacije, bolovi uzrokovani stavljanjem materničnog uloška i poslijeporođajni bolovi. Također je koristan u ublažavanju postoperativnih bolova i bolova u mišićima i zglobovima koji prate prehladu i gripu. Naproksennatrij je koristan u liječenju reumatskih bolesti. Njegova protuupalna i analgetska svojstva čine ga učinkovitim u borbi protiv bolesti poput reumatoidnog artritisa, artroze, ankilozantnog spondilitisa i ulozima. Osim što ovaj lijek olakšava simptome, ujedno doprinosi smanjenju upalnih procesa u tijelu.

Nalgesin tablete – upute i nuspojave

Kod uzimanja Nalgesin tableta, uvijek se pridržavajte uputa svojeg liječnika i uputa navedenim u uputstvima u kutiji. Ako niste sigurni oko uzimanja tableta, konzultirajte se s liječnikom ili ljekarnikom. Za odrasle, preporučena doza za ublažavanje bolova varira od 550 miligrama do 1100 miligrama dnevno. Početna doza je 550 miligrama, a zatim svakih 6 do 8 sati možete uzeti dodatnih 275 miligrama. Kod izuzetno jakih bolova, dnevna doza može biti povećana do 1650 miligrama ali ne duže od 2 tjedna. Za antipiretsko djelovanje, uzimajte početnih 550 miligrama, i zatim svakih 6 do 8 sati po 275 miligrama. Za prevenciju migrenskih glavobolja, preporučuje se uzimanje 550 miligrama dva puta dnevno. Za djecu stariju od 5 godina s kroničnim juvenilnim artritisom, doza iznosi 10 miligrama po kilogramu dnevno, podijeljeno u dvije doze. Nalgesin tablete ne smiju se koristiti kod djece mlađe od 16 godina izvan ovog indikacijskog razloga. Stariji bolesnici trebaju koristiti najmanje djelotvornu dozu. Nalgesin tablete, kao i drugi lijekovi, mogu uzrokovati određene nuspojave. Ako primijetite bilo kakve nuspojave ili predoziranje, odmah se obratite liječniku. Nuspojave mogu uključivati mučninu, bol u trbuhu, omaglicu, ili ozbiljnije poput povraćanja krvi, promjena u stolici, ili alergijskih reakcija poput oticanja lica ili teškoća u disanju.

Nalgesin tablete – cijena i iskustva

Nalgesin tablete se trebaju čuvati izvan dohvata djece i na temperaturi do maksimalnih 25 stupnjeva Celzijevih. Bitno je ne koristiti ovaj lijek nakon što mu istekne rok trajanja koji je naveden na samom pakiranju lijeka. Nalgesin tablete sadrže djelatnu tvar naproksennatrij, te jedna tableta sadrži 550 miligrama naproksennatrija. Osim spomenute djelatne tvari, Nalgesin lijek sadrži i druge pomoćne tvari. U jezgri tablete se nalaze povidon, talk, magnezijev stearat i mikrokristalična celuloza. U ovojnici tablete se nalaze polietilenglikol, hipromeloza, titanijev dioksid i plava boja (E132). Tablete su ovalnog oblika, lagano izbočene, obložene s filmom te plave boje s razdjelnom crtom na jednoj strani. Lijek je dostupan u blisterima od 10 filmom obloženih tableta, a svaka kutija sadrži ukupno 10 takvih tableta. Nalgesin lijek se izdaje na recept u ljekarni, te dolazi po prihvatljivoj cijeni. Brojni korisnici koji su isprobali ovaj lijek su iskazali kako im je pomoglo kod ublažavanja bolnih i upalnih stanja.

Tagovi:

#Nalgesin #tablete #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak