Lifestyle

Neotigason – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Neotigason i koje mu je djelovanje

Neotigason je lijek koji u sebi sadrži tvar pod nazivom acitretin. Neotigason spada u određenu skupinu lijekova koja se naziva retinoidi. Acitretin je sastojak kojim se liječe teže kožne bolesti. Koristi se kod onih kožnih bolesti kod kojih se koža zadeblja i prekrije se ljuskama. Bolesti za koje se Acitretin koristi su ihtioza, keratoza i psorijaza, a lijek pospješuje normalan rast kože. Ovaj lijek se može dobiti samo na uputnicu od liječnika specijaliziranog za dermatologiju.

Vrlo važno je napomenuti da se ovaj lijek koji sadrži acitretin ne smije uzimati u slučaju da ste alergični na sadržaje iz lijekova, a pogotovo na acitretin. Ne smije se također uzimati niti kod alergija na ostale lijekove koji spadaju u skupinu retinoida. To su lijekovi koji sadrže tazaroten i lijekovi koji sadrže izotretinoin.

Vrlo je važno pročitati upute o lijeku te u slučaju gore navedenih stvari ne uzimati lijek već se obratiti svome liječniku, kako bi vas on uputio u daljnje postupke.

Koje nuspojave Neotigason može uzrokovati

Neotigason, kao i svi drugi lijekovi, može izazvati mnoštvo nuspojava na koje izrazito treba pripaziti. Treba napomenuti i kako Neotigason neće kod većine korisnika manifestirati nikakve teže nuspojave. Nuspojave koje će se gotovo sigurno manifestirati, ali i maknuti prilikom konzumacije lijeka su iduće:

 • Suha usta, suh i nadražen nos, suhe oči
 • Nadražene oči koje će vrlo vjerojatno izazvati nepodnošenje nošenja leća
 • Curenje nosa ili čak krvarenje iz nosa te žeđ
 • Određene promjene kod funkcije jetre koje se ne mogu primijetiti od strane korisnika već samo pretragama
 • Povišenu razinu masnoće u krvi
 • Svrbež, padanje kose, ljuštenje kože na tijelu koje se najčešće događa na tabanima i na dlanovima

Vrlo je bitno obratiti se liječniku ako se počnu dešavati neke od idućih nuspojava:

 • Osjećaj bilo koje vrste bolova u mišićima, zglobovima ili bolovi u kostima

Ako osjetite neke od ovih nuspojava važno je prestati konzumirati lijek:

 • Jako crvenilo na koži
 • Poteškoće sa disanjem i grčevi u trbuhu
 • Žuta boja kože
 • Povraćanje i smetnje sa vidom

Koliko Neotigason košta i kakva su iskustva

Neotigason košta 500 do 1000 kuna (67 – 135 eura), ovisno o pakiranju i jačini lijeka. Recenzije za Neotigason su uglavnom odlične. Iskustva su kod velikog broja ljudi vrlo pozitivna, bez znatno loših komentara od strane korisnika. Veliki minus to što postoje nuspojave koje se također mogu manifestirati prilikom konzumacije lijeka.

Vrlo je bitno konzumirati ga po uputstvima koja se nalaze unutar kutije u kojoj se lijek nalazi ili po tome što su vam rekli vaš liječnik ili ljekarnik. Lijek je vrlo važno čuvati po uputstvima te postupati s njima točno onako kako je tamo navedeno kako se ne bi desile neočekivane stvari zbog greške korisnika.

Recenzije nam ukazuju na to da je lijek vrlo djelotvoran i učinkovit u onome za što je i namijenjen. Lijek nije samo učinkovit i djelotvoran nego je i poprilično brz kod rješavanja tegoba ili simptoma koje bolest uzrokuje. Vrlo je važno napisati kako negativnih recenzija gotovo i nema, a ocjena od korisnika je gotovo odlična.

Tagovi:

#Neotigason #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva

Komentariši