Palexia – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Palexia i za što se koristi?

Contents

Palexia se sastoji od djelatne tvari Tapentadol. Tapentadol se svrstava u jake analgetike koji pripadaju u skupinu lijekova opioidi. Opioidi se korite kod liječenja akutne boli, što znači da je djelovanje lijeka fokusirano na uzrok nastanka boli. Palexia će se tako koristiti za liječenje umjerenih i jakih akutnih bolova kod odraslih osoba. Što je važno znati prije primjene navedenog lijeka? Lijek se neće uzimati ako postoji mogućnost alergije na sastojke, ako osoba pati od astme ili problema s disanjem, ako postoji akutno otrovanje alkoholom ili drugim tabletama.

Posebna upozorenja i mjere opreza vrijede za osobe koje dišu plitko i sporo, za osobe koje boluju od povišenog tlaka u mozgu, za osobe koje su imale ozljedu glave ili tumor na mozgu, za osobe koje imaju oboljenje jetra i bubrega, za osobe koje uzimaju druge tablete koje pripadaju u skupinu antagonista, za osobe koje su sklone epileptičkim napadajima. Navedeni lijek može uzrokovati fizičku i psihološku ovisnost, što znači da su terapije često kraćeg trajanja kako se ne bi razvila otpornost ili ovisnost. Prije početka liječenja dužni ste svog liječnika upoznati sa svojim sveukupnim zdravstvenim stanjem.

Palexia primjena i mjere opreza

Kako i kada će se uzimati Palexia? Navedeni lijek nije prigodan za liječenje adolescenata i djece. Tablete će se uzimati prema liječničkom receptu, ili prema uputama ljekarnika. Tableta se uzima kroz usta, cijela, s dovoljno tekućine. Mogu se uzimati na prazan želudac ili uz obrok. Prepisana terapija se ne smije ukidati niti produljivati svojevoljno. U slučaju predoziranja možete doživjeti sljedeće simptome: Suženje zjenica, povraćanje, pad tlaka, gubljenje svijesti, epileptički napadaj, prestanak disanja. Ukoliko se navedeno dogodi, potrebno je zatražiti hitnu medicinsku pomoć.

Ako ste zaboravili uzeti prepisanu dozu, tada će vam se bol vratiti. Nemojte nikako udvostručiti sljedeću dozu, već krenite s redovitim uzimanjem dan nakon. Terapija se ne smije ukidati svojevoljno jer postoji mogućnost povratka liječene boli. Osim navedenog, prekinuto liječenje može uzrokovati sljedeće simptome: Nemir, curenje nosa, suzne oči, znojenje, zimnicu, bolove u mišićima, zijevanje, proširenje zjenica, tjeskobu, razdražljivost, grčeve u tijelu, gubitak apetita, probavne tegobe. Palexia može i ne mora uzrokovati navedene simptome, no poželjno je da se savjetujete sa svojim liječnikom ukoliko želite prekinuti liječenje prije vremena.

Palexia iskustva i liječenje

Mnogobrojna iskustva navode kako je Palexia djelotvoran lijek za uklanjanje jačih bolova. Da li primjena navedenog lijeka donosi nuspojave? Nuspojave su moguće kod svakog lijeka, no one se ne moraju pojaviti kod svake osobe. Palexia može uzrokovati alergijske reakcije kod pojedinih pacijenata, što znači da se mogu pojaviti simptomi oticanja lica, poteškoća kod disanja, osip i svrbež po tijelu. Stanja su moguća kod starijih te slabijih bolesnika, što znači da njihovo liječenje zahtjeva posebnu liječničku pozornost.

U druge, moguće nuspojave ubrajamo: Mučninu, povraćanje, omaglica, glavobolja, smetenost, smanjen tek, tjeskoba, zbunjeno stanje, nesanica, naleti crvenila, probavne smetnje, suha usta, svrbež tijela, jače znojenje, grčenje mišića, slabost, umor, povećana tjelesna temperatura. Ostale moguće nuspojave navedene su na uputi o lijeku koja dolazi sa svakim pakiranjem. Navedeni lijek se dobiva na liječnički recept i podiže se u ljekarni. Cijena pakiranja od 30 tableta po 50 mg iznosi 16.95€. Kako čuvati tablete nakon prve primjene? Lijek će se čuvati u originalnom pakiranju uz upute o lijeku, dalje od dohvata te pogleda djece.

Tagovi:

#Palexia #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Related post

O autoru

Dodaj komentar