Lifestyle

Prilen-am – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Prilen-am i koje mu je djelovanje

Prilen-am je lijek koji sadrži dvije tvari koje se zovu amlodipin i ramipril. Amlodipin je tvar koja pripada skupini lijekova koja se naziva blokator kalcijevih kanala, a ramipril je tvar koja pripada skupini koja se naziva ACE inhibitor.

Amlodipin služi za opuštanje i širenje krvnih žila dok je ramipril zadužen za smanjivanje određenih tvari koje povisuju krvni tlak. Ramipril opusti i raširi krvne žile, te tako utječe na olakšavanje srca da bi ono moglo pumpati krv u tijelo.

Vrlo je važno napomenuti da se Prilen-am ne smije uzimati u nekim slučajevima. Slučajevi u kojima se lijek ne smije uzimati su:

 • Alergije na amlodipin i ramipril te na ostale sastojke koji se nalaze unutar lijeka. Alergija će se uočiti tako što će se pojaviti osipi na koži, poteškoće sa gutanjem, oticanje usana, oticanje lica, oticanje grla i jezika te poteškoće sa disanjem
 • Nestabilno srce zbog srčanog udara
 • Stanje šoka
 • Suženje izlaznog trakta lijeve klijetke
 • Zadnjih šest mjeseci trudnoće

Koje nuspojave Prilen-am može uzrokovati

Naravno, kao i svi drugi lijekovi, Prilen-am može uzrokovati razne nuspojave, međutim, nuspojave koje uzrokuje Prilen-am neće pogoditi većinu konzumenata lijeka.

Nuspojave koje ako primijetite morate obavezno prestati konzumirati lijek su iduće:

 • Oticanje usana, grla ili cijeloga lica, koje može biti razlog teškog disanja i gutanja
 • Svrbež i osip koji najčešće budu znak i same alergije na lijek
 • Jako teške reakcije na koži, pogoršanje postojeće bolesti kože, oštećenje sluznica u ustima, crvenilo i stvaranje mjehura na koži koje je praćeno ljuštenjem kože

Ako primijetite neke od ovih nuspojava onda se hitno morate javiti svom liječniku:

 • Nepravilno i jako kucanje srca, bolovi u prsima, ubrzani otkucaji srca, stezanje u području prsa te malo teže nuspojave poput srčanog udara i moždanog udara
 • Kašljanje praćeno nedostatkom zraka koji mogu biti znak poteškoća s plućima
 • Vrlo lako dobivanje modrica, znakovi krvarenja te krvarenje koje traje predugo, izbijanje mrlja na koži koje su crvene boje, bol u grlu i veću sklonost infekcijama

Koliko Prilen-am košta i kakva su iskustva

Prilen-am je lijek kojem je cijena od 50 do 140 kuna (7 – 20 eura), ovisno o veličini pakiranja i jačini lijeka. Sva iskustva koja smo pronašli za lijek Prilen-am su uglavnom odlična. Iskustvo kod velikog broja ljudi je iznimno pozitivna, loših komentara i iskustva na lijek nismo našli. Naravno, nuspojave koje se mogu desiti prilikom konzumacije lijeka su minus.

Vrlo je bitno konzumirati ga po uputstvima koja se nalaze unutar kutije u kojoj se lijek nalazi ili po tome što su vam rekli vaš liječnik ili ljekarnik. Lijek je vrlo važno čuvati po uputstvima te postupati s njima točno onako kako je tamo navedeno kako se ne bi desile neočekivane stvari zbog greške korisnika.

Recenzije nam ukazuju na to da je lijek vrlo djelotvoran i učinkovit u onome za što je i namijenjen. Lijek nije samo učinkovit i djelotvoran nego je i poprilično brz kod rješavanja tegoba ili simptoma koje bolest uzrokuje. Vrlo je važno napisati kako negativnih recenzija gotovo i nema, a ocjena od korisnika je gotovo odlična.

Tagovi:

#Prilenam #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva

Komentariši